Gyógyhír Magazin 2013-12-03

Legyenek felkészültek a daganatos betegek!


Megújult a www.rakgyogyitas.hu tudományos-ismeretterjesztő és betegtájékoztató portál: az internetes oldal az onkológiai centrumok és a betegszervezetek partnerségével, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai támogatásával gyűjt egybe minden információt a daganatos betegségekről úgy, hogy felületén nem jelentet meg egyetlen hirdetést sem.– Kellenek olyan hiteles, stabil pontok az interneten, amelyeket az orvosok is szívesen ajánlanak pácienseiknek, mert tudják: ott megbízható információkat találnak a betegek és nem akarnak nekik semmit sem eladni. 2006-ban azért indítottuk el a Rákgyógyítás.hu oldalt, hogy megvalósítsuk a marketingérdekektől független, nonprofit, de professzionális betegtájékoztatást. Kezdeményezésünk létjogosultságát a rákról célzottan információt kereső évi több mint hatszázezer látogatás jelzi. A régi portál felett azonban már eljárt az idő, ezért a technológia és az internetezési szokások megváltozásához igazodva egy teljesen új weboldalt építettünk fel – jelentette be prof. dr. Bodoky György, a portált működtető Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány elnöke.

– Megdöbbentően sokan nincsenek tisztában a diagnózisuk jelentésével, hogy mi és miért történik velük a kórházban. A honlapon több mint ötszáz cikk mellett több mint ötezer korrektúrázott kérdés és megszerkesztett orvosi válasz, onkológiai, patológiai, radiológiai leletértelmezés érhető el anonim formában, amely egy továbbfejlesztett keresőmotor révén egy egyedülálló adatbázist nyújt csaknem bármilyen ráktípusról az olvasóknak. A cikkek és a keresőfunkciók immár nemcsak hagyományos számítógépeken, hanem tableteken és okostelefonokon is elérhetők, így bármilyen élethelyzetben információval szolgálhat az oldal – fogalmaz B. Papp László főszerkesztő. Hozzáteszi: az internetes tájékoztatás sosem helyettesíthet vizsgálatot, s nem váltja ki az orvos-beteg kapcsolatot sem, de hozzásegít ahhoz, hogy a betegek és családtagjaik felkészültebben vehessenek részt a gyógyításban, tudjanak kérdezni, merjenek visszakérdezni orvosuknál.

A régi-új oldalon a megelőzésről, a szűrővizsgálatokról, az onkológiai kezelésekről, a gyógyszerkutatásokról és célzott terápiákról, a mellékhatások csökkentésének lehetőségeiről is számos cikk olvasható. A szerkesztőség vallja: nem elég a testet kezelni, ezért a pszichológiai krízisekről, a sorstársközösségekről is írnak, sok gyógyult rákbeteg története pedig erőt adhat azoknak, akik jelenleg is küzdenek a kórral. Az oldal ugyanakkor nem fest rózsaszín képet a rákról, mintha a betegségben mindenkire a gyógyulás várna: a tüneti kezelésekről, a fájdalomcsillapításról, az életvégi ellátás kérdéseiről is őszintén ír a portál. Ezt a szemléletet tükrözi az alapítvány által 2008 óta kiadott országos Rákgyógyítás Magazin is, a lapszámok tartalmi ismertetője is elérhető a weboldalon.


Cikkajánló


Trükkös vírust szabadítottak a rákos sejtekre Gyógyhír Magazin
A gyógyulás egyik kulcsa Gyógyhír Magazin
Nagy lépés a mellrák megismerése felé Gyógyhír Magazin
Kómába küldenék a rákos sejteket Gyógyhír Magazin
Zöldségek a daganatos megbetegedések ellen Gyógyhír Magazin
Az allergia és a rák Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6404169 látogatónk volt eddig