Gyógyhír Magazin 2014-12-20

Hamarosan kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize


A Csapra fel! kampány félidejéhez érkezett és eddig több mint kétezren kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató csapvízét, és adták le szavazatukat az általuk legjobb ízűnek tartott folyadékra. A Magyarország kedvencének választott csapvíz palackjára pedig olyan címke kerül, amit országos pályázat keretében középiskolás diákok tervezhetnek majd. A Csapra fel! kampány december 2.-án indult és célja a tudatos vízfogyasztással összefüggő szemléletformálás. A verseny december 22-ig tart.A Csapra Fel! nevet viselő kampány része az I. Országos Csapvíz-kóstoló Verseny, amelynek keretében a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban működő Aquabárban az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.) vízbázisaiból kiválasztott 15 féle vizet kóstolhatjuk meg. Az Árkád Bevásárlóközpontban már több mint 2000-en kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató vizeit és a szervezők még mindig várják az érdeklődőket.

A verseny 2014. december 22-ig tart, mikor is kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize. Az esemény kiemelt célcsoportját képező diákok pedig egy országos pályázat keretében tervezhetik meg a nyertes víz palackjának címkéjét, amit a www.csaprafel.hu weboldalon tölthetnek fel a pályázók.

Miért fontos télen is a vízfogyasztás?

Mi magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a napi folyadékbevitelt bárhol tudjuk biztosítani, hiszen a friss, tiszta és egészséges csapvíz az ország minden részén rendelkezésre áll. Bár egyre elterjedtebb az egészséges életmód fontossága és a tudatosságra törekvés, mégis mintha sokszor elfelejtenénk, hogy az egyik legegészségesebb folyadék mindennap elérhető mindannyiunk számára. Ez pedig nem más, mint a csapvíz.

Nem szabad elfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról a téli időszakban sem. Egy átlagos felnőtt napi ajánlott folyadékbevitele 2-2,5 liter, mely az egyén környezete és aktivitása függvényében változhat. Aki megfelelő mennyiségű vizet fogyaszt, energikusabbá válik és jelentősen megnő a koncentrációs képessége is. Az ivóvíz a folyadékpótlás legtisztább forrása, ezt tudja legoptimálisabban és leggyorsabban hasznosítani a szervezet. Nincs felesleges kalóriatartalma, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat és cukrokat.

Az Árkád Bevásárlóközpontban már több mint 2000-en kóstolták meg az Aquabárban található vizeket.


Cikkajánló


Tudta? Az utazási betegség több mint émelygés Gyógyhír Magazin
Veszélyes hólyagok Gyógyhír Magazin
Karácsonyi ínyességek Gyógyhír Magazin
Védekező rendszerünk épségéért Gyógyhír Magazin
Gyógynövénykivonatot tartalmazó krémek – mi a hosszú minőségmegő... Gyógyhír Magazin
Ahogy a környezet, úgy a gyermek Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6731600 látogatónk volt eddig