Gyógyhír Magazin 2015-11-04

Férfi(h)arcok: milyen az élet prosztatarákkal?


Megjelent a „Férfi(h)arcok – Gyógyíthatatlan, gyógyuló és gyógyult prosztatarákos sorstársak” című kötet: tíz prosztatarákkal szembesült férfi vall arról, hogyan él a rák diagnózisa óta. A B. Papp László egészségügyi szakújságíró által szerkesztett, a Janssen-Cilag által kiadott könyv missziója, hogy erőt adjon azoknak a betegeknek és családtagjaiknak, akik szembesülnek a prosztatarákkal – ennek jegyében a kötethez az érintettek országszerte ingyenesen hozzájuthatnak.„Máshol élnek: fővárosban vagy jászsági faluban, Tisza-parti megyeszékhelyen vagy borsodi kisvárosban. Máshogy élnek: panaszokkal vagy gondtalanul, szegényen vagy gazdagon, hittel vagy anélkül, társsal vagy egyedül. Másból élnek: színész és postás, sofőr és mérnök, tanár és orvos, nyugdíjból spórolva vagy bankbetétből utazva. Más a sorsuk: gyógyultak, gyógyulnak vagy gyógyíthatatlanok” – szól B. Papp László, a kötet szerkesztőjének bevezetője.

„Nekem, mint szakorvosnak is nagy élmény olvasnom ezeket a vallomásokat, mert az egymással beszélgető történetekben olyan kérdéseket, szempontokat is felvetnek a férfiak, amelyeket gyakran a kezelőorvossal sem mernek megbeszélni. Ez a tíz férfi azért fordul a külvilág felé, hogy saját bajával másokon segítsen: hogy minden beteg érezze, nincs egyedül, hogy a hozzátartozók jobban megérthessék, mit élnek meg szeretteik, s hogy mi, orvosok is jobban megismerjük azokat, akiket nap mint nap kezelünk. Jó szívvel ajánlom ezt az izgalmas kiadványt mindazoknak, akik szeretnének többet tudni a férfiakat testileg-lelkileg megterhelő betegségről, küzdelmekről, érzelmekről, félelmekről és sikerekről. Ajánlom férfiaknak, nőknek, betegeknek, egészségeseknek és gyógyítóknak egyaránt” – áll dr. Petrányi Ágota onkológus-radiológus főorvos előszavában.

B. Papp László elmondta: a kiadványt a kiadó országszerte eljuttatja a prosztatarákos betegeket kezelő osztályokra a kezelőorvosokhoz, hogy általuk minél több érintett beteg megismerhesse mások történetét, s abból erőt meríthessen. A kompakt forma és a tömör, a legfontosabb fordulópontokra és kulcsüzenetekre koncentráló szerkesztés is azt szolgálja, hogy akár a kezelésre várakozva is fellapozható legyen a kötet. Korlátozott példányszámban a könyv a daganatos betegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesületnél is elérhető.


Cikkajánló


Leggyakoribb rögeszméink Gyógyhír Magazin
Trükkös vírust szabadítottak a rákos sejtekre Gyógyhír Magazin
A gyógyulás egyik kulcsa Gyógyhír Magazin
Nagy lépés a mellrák megismerése felé Gyógyhír Magazin
Kómába küldenék a rákos sejteket Gyógyhír Magazin
Zöldségek a daganatos megbetegedések ellen Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6493087 látogatónk volt eddig