Gyógyhír Magazin 2015-12-03

Magyarország legegészségtudatosabb iskoláját díjazta a Lidl


A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola nyerte meg a Lidl Magyarország Iskolakezdés egészségesen! kampánya keretében meghirdetett, egészségtudatosságot elősegítő iskolai programokat értékelő pályázat 1 millió forint értékű fődíját.A Lidl felhívása nagy érdeklődésre tartott számot, országszerte összesen 168 pályamunka érkezett, melyeket szakmai zsűri, Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője és Sommer Ádám, az áruházlánc marketing vezetője értékelt. Az elbírálás szempontjai alapján – melyek között az egyediség, az újszerűség, az ötletesség és nem utolsó sorban a várható életmód-változtató hatás is szerepelt – a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium pályázatát értékelte a legjobbnak a zsűri, s ezáltal az intézmény a Lidl 1 millió forint értékű vásárlási utalványának boldog tulajdonosa lehet. Az utalványt Kubányi Jolán és Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója személyesen adta át Makkai Ferencnek, az iskola igazgatóhelyettesének és Reményi Ilonának, a pályázatot készítő pedagógusnak.

A beérkezett pályamunkák mindegyike elismerésre méltó, hiszen ezekben az oktatási intézményekben kiemelten fontosnak tartják a diákok egészséges életmódra való nevelését. A pályázati anyagok nagy része kifejezetten a testmozgásra és a gyerekek egészségtudatos táplálkozását célzó programokról számolt be. A jelentkező iskolák csaknem 50%-a sportiskola, 75%-a pedig ökoiskola is volt egyben. A győztes intézmény pályázata egyediségével és kiemelkedő iskolai programjaival vívta ki a zsűri elismerését. Mind az egészséges táplálkozás, mind a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése fontos része az iskola éves programjának. Kiemelendő például a gyógynövényekben és zöldségekben gazdag tankertjük vagy a fővárosi és vidéki iskolákat is megmozgató BPG Olimpiájuk, melyen atlétikai sportágakban mérik össze erejüket a tanulók, de a program keretei között zenés belemelegítés vagy épp sporttörténeti séta is várja őket.

Az iskolai pályázat A Lidl Magyarország szeptemberben indított Egészségesen az iskolapadban! elnevezésű, a gyermekek egészséges étkezésére koncentráló kampánya keretében került meghirdetésre. A kampány során a vállalat praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal, speciális Facebook applikációval is igyekezett elősegíteni az iskoláskorú gyerekek tudatos táplálkozását és egészséges életmódját. A kampány sikerét mutatja, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közreműködésével készült szendvicsrecepteket tartalmazó Facebook applikációt a kampány időtartama alatt közel 12 ezren használták.


Cikkajánló


Minőség felsőfokon Gyógyhír Magazin
Az egészségre célszerű áldozni Gyógyhír Magazin
Sokat költünk egészségünk megőrzésére Gyógyhír Magazin
Betegség helyett megelőzés Gyógyhír Magazin
Több tízezer rászorulón segít a Béres Gyógyhír Magazin
Stop a hirtelen szívmegállásnak – ingyenes EKG sportegyesületeknek! Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6727413 látogatónk volt eddig