Gyógyhír Magazin 2016-10-20

Így szeret a magyar!


Mennyi idő után csiszolódik össze két ember az ágyban? Mikor hajlunk az összeköltözésre? Kinek a dolga a fogamzásgátlás? Mikorra tervezzük a családalapítást? A több mint 6.000 embert megmozgató felmérés egyik megállapítása szerint szeretjük megbeszélni a konfliktusokat.„Ragaszkodom, hisz a szívemet adtam neki.”

A 6.227 fő részvételével készült Nagy párkapcsolati kutatás eredményei szerint a válaszadók többsége stabilnak érzi párkapcsolatát. Leginkább azok a 18-33 év közötti fiatal felnőttek biztosak szerelmükben, akik 1-5 éve vannak együtt. A megkérdezettek 54 százaléka ún.látogatói partnerkapcsolatot tart fent. A nem újkeletű, ám a 2000-es években zajló felmérések alapján nemzetközileg is egyre jellemzőbb kapcsolati forma fő ismertetőjegye, hogy különböző okok miatt nem költöznek össze, külön háztartásban élnek az alapvetően monogám kapcsolatban levő felek.  Az összeköltözés gondolata a felmérés alapján a minimum 1-2 éve együtt levő pároknál jellemző.

 

„Mert támogat és inspirál.”

A kutatás szerint a 30 év alatti fiatalok túlnyomó többsége még a harmadik x betöltése előtt tartaná kívánatosnak a családalapítást. A kérdőívet kitöltő 18-22 éves korosztály döntő többsége most úgy érzi, 3-5 éven belül vágna bele a nagy feladatba, a 23-33 évesek közel fele pedig 1-3 éven belül érzi erre elérkezettnek az időt. A jelenlegi gyakorlat azonban ettől eltérő képet mutat, ugyanis egyre jobban kitolódik a gyermekvállalás: a KSH statisztikái szerint 2010-től a 30-34 éves nők vállalkoztak legnagyobb arányban az anyaságra, tavaly pedig a 35 évesnél idősebbek járultak leginkább hozzá a születések számának növekedéséhez. A Ragaszkodj hozzá! felmérése is megerősíti azt, hogy a 34-40 éveseknél mutatkozik a legnagyobb igény a 12 hónapon belüli gyermekvállalásra.

 

„…A komoly dolgokat akár órákig tartó beszélgetéssel igyekszünk megoldani…”

Ahhoz, hogy egy pár életében akkor következzen bea gyermekáldás, amikor igazán felkészültnek érzik rá magukat a felek, fontos, hogy őszintén tudjanak beszélgetni a családtervezésről, beleértve a fogamzásgátlás kérdését is. Szinte valamennyi kitöltő (98 százalék)nyíltan beszél párjával erről. Pozitívumként értelmezhető, hogy megdőlni látszik az a vélekedés, hogy a nők szerint a férfiak, a férfiak szerint pedig a nők feladata a fogamzásgátlás: a válaszadók többsége (84 százalék) vallja azt,hogy ez bizonya párok közös felelőssége. A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy a magyarok szeretik megbeszélni problémáikat. A kérdőívet kitöltők 76 százaléka jelölte meg ugyanis első helyen a beszélgetést mint legfőbb konfliktuskezelési módszert, a békítő szexet és a közös programokat megelőzve.

 

„Úgy szeretem, ahogy van, nagyon sok közös vonással, érdeklődési körrel rendelkezünk és isteni vele a szex.”

Egy tartós párkapcsolatban a megfelelő kommunikáció mellett éppen olyan fontos a harmonikus szexuális élet is. Ami ezt a kérdéskört illeti, a megkérdezett magyar párok közel fele, 46 százaléka véli úgy, hogy 3 hónap szükséges ahhoz, hogy két ember azonos hullámhosszra kerüljön a hálószobában.

Morpho


Cikkajánló


Nagy terhesvitamin-dilemma: Mit, mikor és miért? Gyógyhír Magazin
Hinni önmagunkban, a vágyainkban – ez az örök nőiesség titka Gyógyhír Magazin
Több házimunka, kevesebb szex? Gyógyhír Magazin
A házasság egészséges Gyógyhír Magazin
Férfibajok: vélekedés és valóság Gyógyhír Magazin
Férfimeddőség – rajtunk is múlhat Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6731613 látogatónk volt eddig