Gyógyhír Magazin 2017-07-11

Úti patika tippek - ne legyen szüksége gyógyszerekre!


A nyaralás, utazás, táborozás mindig sok izgalommal, aggódással jár. A jól összeállított úti patika segíthet abban, hogy felkészüljünk az esetleges balesetekre, egészségügyi problémákra.Bár a nyár a felhőtlen kikapcsolódás és a jól megérdemelt pihenés ideje, utazás, nyaralás tervezésekor érdemes a váratlan eseményekre is felkészülni. Akár itthon, akár külföldön töltjük a szabadságot, célszerű magunkkal vinni olyan eszközöket és gyógyszereket, amelyek a hétköznapokban is hasznosak, szükség esetén pedig különösen jó, ha kéznél vannak. Nem kell persze nagy dolgokra gondolni, csak azokra az óvintézkedésekre, melyek segítenek, ha probléma adódik. Az úti cél meghatározásával egy időben fontos, hogy tájékozódjunk az adott ország, vagy régió esetleges egészségügyi kockázatairól, a kiszemelt országban előforduló, számunkra idegen fertőzések veszélyeiről, betegségekről.

Kockázatok és mellékhatások….

Ha mediterrán vidéken járunk, vigyázzunk a tenger gyümölcseivel  – tanácsolják a dietetikusok. A különféle, nyersen fogyasztott kagylók, csigák potenciális forrásai a májat megtámadó hepatitiszfertőzésnek. Különféle emésztőszervi betegségeket nemcsak a nyers húsfélék okozhatnak, hanem a zöldségek, gyümölcsök is. Sokan csupán arra figyelnek, hogy mosatlan gyümölcsöt, salátaféléket ne egyenek, ám arra nem gondolnak, hogy az a víz, amivel azokat megtisztították, szintén fertőzött lehet. Elsősorban olyan szereket vigyünk, amelyeket magunk is tudunk használni, orvosi segítség nélkül is. Jó, ha van nálunk fájdalomcsillapító (legtöbbjük általában a lázat is csökkenti). Hányinger nemcsak buszon, repülőn jelentkezhet, hanem az ismeretlen ételektől is. Vigyünk tehát magunkkal olyan gyógyszert, amely az emésztésünket segíti. Egy felmérés szerint a nők általában gyomorfájással, megfázással, illetve húgyúti fertőzésekkel küzdenek, míg a férfiaknak inkább a láz és a székrekedés okoz gondot. A pihenést megzavarhatja a tűző nap, az erős sugárzás, és a rovarok, különösen a szúnyogok támadásaira is fel kell készülni. A leégést megelőzni könnyebb, mint az égést kezelni – mondja dr. Csernus Krisztina bőrgyógyász. Ha már megtörtént a baj, a hűtés és a bőr krémezése a legfontosabb. Különösen a kisgyerekeknél kell vigyázni, mert náluk a leégés mind a fertőződés, mind pedig a nagymértékű folyadékvesztés miatt kritikus lehet.

Ha kullancsveszélyes helyre megyünk, a kullancscsipeszt ne hagyjuk otthon. Ezzel a legegyszerűbb és a legalkalmasabb is eltávolítani a napjainkban egyre veszélyesebb élősködőt.


Cikkajánló


Az időskori egészség titka: kevesebb ücsörgés, TÖBB MOZGÁS Gyógyhír Magazin
Téli vitaminforrásaink Gyógyhír Magazin
Hússal vagy hús nélkül? Gyógyhír Magazin
Hallgasson zenét vezetés közben! Gyógyhír Magazin
Ősi ösztönök rángatnak bele a karácsonyi vásárlásba Gyógyhír Magazin
Több mint torna – életforma Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6727417 látogatónk volt eddig