Gyógyhír Magazin 2017-12-08

Ön is tehet a daganatos betegségek ellen!


Az American Cancer Society nagyszabású kutatása leírta a különböző típusú daganatos megbetegedések kockázati tényezőit és egyben arra is rávilágított, mik azok az életmódbeli változások, amiket meg kell tennünk, hogy csökkentsük őket.A kutatás során 1.570.975 daganatos beteg esetét vizsgálták, amelyek közül 587.521 végződött halállal. Összesen 26 ráktípust és 17 kockázati tényezőt azonosítottak – jó hír, hogy az utóbbiakon kellő odafigyeléssel lehet változtatni. A kockázati tényezők a következők: alkoholbevitel, dohányzás (a passzív dohányzás is!), elhízás, kevés rost, illetve sok feldolgozott vörös hús fogyasztása, kevés friss zöldség és gyümölcs az étrendben, magas ultraibolya-sugárzás, alacsony kalciumszint, a fizikai aktivitás hiánya – írja a medicalnewstoday.com egészségügyi szakportál. A kockázati tényezők között van hat olyan fertőzés, amelyek kapcsolatát a rákkal már korábban igazolták.
Tragikus, hogy a halálesetek 42-45 százalékát olyan tényezők okozták, amelyeken lehetett volna változtatni. Ha például bármelyik beteg lemondott volna a dohányzásról, lefogyott volna és korlátozta volna alkoholfogyasztását, meghosszabbíthatta volna az életét. A tanulmány szerint a dohányzáshoz köthető az összes daganatos megbetegedés 19 százaléka és a halálesetek 29 százaléka. A tüdőrák okozója az esetek 81,7 százalékban kizárólag a dohányzás volt.
A kutatás jelentőségét az eredmények alapján készült tanulmány egyik társszerzője, Dr. Otis W. Brawley méltatta: „Doll és Peto 1981-ben publikálta azóta klasszikussá vált dolgozatát a rák okairól. Azóta sok tanulmány született, amelyben tisztázni próbálták a daganatos megbetegedések kockázati tényezőit. Az ACS mostani tanulmánya nyújt egy olyan, XXI. századi összegzést, amely mindannyiunk számára iránymutató lehet a következő években.”

V. É.


Cikkajánló


Trükkös vírust szabadítottak a rákos sejtekre Gyógyhír Magazin
A gyógyulás egyik kulcsa Gyógyhír Magazin
Nagy lépés a mellrák megismerése felé Gyógyhír Magazin
Kómába küldenék a rákos sejteket Gyógyhír Magazin
Zöldségek a daganatos megbetegedések ellen Gyógyhír Magazin
Az allergia és a rák Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6404034 látogatónk volt eddig