Gyógyhír Magazin 2018-03-05

A munkavállalók azt szeretnék, ha munkaadójuk támogatná egészségcélú megtakarításaikat


Azt, hogy a cégek milyen juttatást adnak, illetve a munkavállalók milyen juttatást kérnek 2018-ban, érdemes alaposan megfontolni. Mindent összevetve az önsegélyező- és egészségpénztári megtakarítások támogatása továbbra is jó választásnak tűnik, hiszen 2018-ban jelentősen, közel 3 százalékkal csökkent az önkéntes pénztári munkáltatói juttatásokat terhelő adó mértéke!  A magánszemélyek pedig továbbra is élhetnek a 20%-os - akár az évi 150 ezer forintot is elérő - adókedvezménnyel. Érdemes tehát mérlegelni és béren kívüli juttatások tekintetében is ”az egészséget” választani.A tavalyi egyéni befizetések utáni akár 150 ezer forintos adókedvezményről az SZJA-bevallásban rendelkezhetünk. Ezt legkésőbb 2018.05.21-ig kell elkészíteni (vagy a már elkészült  tervezetet módosítani) és beadni.
Az adóhatóság idén már szinte mindenkinek készít bevallási tervezetet. Ezt ellenőrizhetjük, és ha kimaradt volna, pótolhatjuk az önkéntes pénztári rendelkező nyilatkozatot. Aki több pénztárban is tag, az ügyeljen rá, hogy adja meg a tervezeten azt is, melyik pénztárba kéri a visszatérítést.

Tavaly sok munkaadó visszafogta dolgozói egészségpénztári megtakarításának támogatását, de idén mindenkinek megéri megfontolni, hogy 2018-ban a jelentősen, közel 3 százalékkal kedvezőbb -  40,71%-os -  adó mellett limit nélkül adható pénztári megoldásokkal járuljanak hozzá a dolgozók egészségmegőrzéséhez, mindennapi megtakarítási céljainak eléréséhez.

Ha egy alkalmazott egészségpénztári tag, azzal a munkáltató is jól jár 2018-ban
A vállalatoknak több okból is érdemes vállalniuk dolgozóik előtakarékosságának támogatását. Ez a juttatás segíthet a munkaerőmegtartásban, emellett fokozhatja a dolgozók lojalitását is, nem beszélve arról, hogy ha egy vállalkozás hozzájárul  dolgozói mindennapi biztonságához, egészségének megőrzéséhez és ezzel csökkenti a munkavállalókra nehezedő stresszt, az növelheti a termelékenységet illetve elkerülheti, hogy dolgozóinak  „kiesése” rontsa a munkavégzés hatékonyságát. Mindez fontos szempont a cégeknek.
A szakértők szerit nincs hiány egyéni megtakarítási kedvben
Tízből hat ember azt szeretné, hogy megtakarítását munkáltatója is támogassa. A pénztári megoldásokat –melyekkel a dolgozók által legfőbbnek mondott első öt megtakarítási célra gyűjthetünk – a munkavállalók többsége a leghasznosabb juttatások között tartja számon.
Tavaly rekordösszegű – a 20 %-os adókedvezményre jogosító - egyéni befizetés érkezett a kasszákhoz. Nem véletlenül. Egészségpénztári tagként ma már nem csak a patikai számláinkat fizethetjük ki egyszerűen, vagy egyenlíthetjük ki gond nélkül egy-egy egészségügyi szolgáltatás, magánrendelés árát, de módunkban áll lakáscélra, idősgondozásra, szülés, vagy munkanélküliség miatti kieső jövedelem pótlására gyűjteni, sőt, a gyerekeink tanulmányaira, iskolai felszerelésére, ruházatára is költhetjük a félretett és a munkáltatónktól egészségpénztári számlánkra kapott összegeket.
A pénztári egyéni számlákon gyűjtött pénzzel tehát szinte minden élethelyzetre egyszerűen, hatékonyan lehet készülni. Az egészségpénztárakkal érdemes számolni!

H. T.

 


Cikkajánló


Arra, ami előre látható, és arra is, ami nem Gyógyhír Magazin
Családbarát egészségpénztárak? Gyógyhír Magazin
A munkáltatók szerepe az öngondoskodásban Gyógyhír Magazin
Egészség- és önsegélyező pénztárak - érdemes-e élni mindkettővel... Gyógyhír Magazin
Egészségpénztárak – úgy néz ki, megéri Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6305535 látogatónk volt eddig