Gyógyhír Magazin 2018-07-04

Májméregtelenítés és fogyás


A máj elsődleges feladata a szervezet méregtelenítése, a bélből felszívott anyagok lebontása és kiválasztása. A máj az anyagcsere egyik legfontosabb szerve, melynek működése fogyókúra idején különösen fontos, hiszen a zsírbontás folyamataiban is nagy szerepet játszik.



A máj annyira nélkülözhetetlen az egészségünkhöz, hogy páratlan és példátlan módon képes önmaga megújítására. Számtalan különös funkciója mellett májunk bonyolítja le a zsírbontás oroszlánrészét. Teszi ezt úgy, hogy olyan enzimeket és vegyületeket termel, amelyek elégetik a zsírt. Az epe termelésével az emésztésben is döntő szerepet vállal. A napi 1-1,5 liter epe az epehólyagban raktározódik el, majd a vékonybelekbe jutva lebontja és megemészti a zsírsavakat. Emellett részt vesz a zsírban oldódó vitaminok — az A-, D-, E- és K-vitamin — felszívásában is, amelyek így a véráramba jutnak.

Ragyogó egészség 
Ha a májunk zavartalanul működik, a közérzetünkre is hatással van. Akadályozza a magas koleszterinszint és a túlsúly kialakulását, felel azért, hogy a megemésztett ételekből kiválasztott anyagokból fehérjék, szénhidrátok és zsírok legyenek. 
A máj tulajdonképpen a szervezet természetes szűrőapparátusa, amely minden percben méregtelenít. A máriatövis az egyik legismertebb májműködést segítő növény, de vannak még olyan gyógynövények, melyeknek levét vagy teáját érdemes fogyasztani. A máj a glükóz fő tárolószerve, és ha ez „megtelik” méreganyagokkal, az anyagcsere nem működik megfelelően. A zsírban oldódó méreganyagok nem tudnak a vesén keresztül megsemmisülni, ezért tárolódnak zsírpárnaként a testünkön. Ez magyarázza meg azt, hogy nagyon sok embernek nehéz a fogyás, függetlenül attól, hogy keveset eszik. A méreganyagtól túltöltött szervezet lehetetlenné teszi, hogy könnyen váljunk meg a makacs zsírtól.
Dózsa-Kádár Dóra


Cikkajánló


Egy szelet egészség Gyógyhír Magazin
Székrekedés – időskorban gyakoribb? Gyógyhír Magazin
Fogyni okosan Gyógyhír Magazin
Lehet egészségesebb is a húsvéti lakoma Gyógyhír Magazin
„Egészség skála” az ételekre? Gyógyhír Magazin
Szerves vitamin: több mint egy sima molekula Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6727497 látogatónk volt eddig