Gyógyhír Magazin 2018-10-08

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő - a Reumások Mekkája


Egész évben várja a  gyógyulni, pihenni vágyókat!Sokan nem tudják, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott gyógyfürdő kezeléseket érvényes biztosítási kártyával rendelkezők  évente kétszer vehetik igénybe. Egy kúrában 4 féle gyógykezelés vehető igénybe, a kúra  kezelésenként legfeljebb 15 darabot tartalmazhat.Azért, hogy minél többen igénybe vehessék a kezeléseket, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben  kedvezményes napi csomagárakat alakítottak ki. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben teljes körűen igénybe vehetők a NEAK által                      támogatott kezelések:

  • 01 termál gyógymedence

  • 02 kádfürdő

  • 03 iszappakolás

  • 04 súlyfürdő

  • 05 szénsavas fürdő

  • 06 orvosi masszázs

  • 07 vízalatti sugármasszázs

  • 08 vízalatti csoportos torna

  • 09 komplex gyógyfürdő ellátás

A gyógyfürdő saját reumatológus orvosai beutaló és várólista nélkül írják fel a kezeléseket.

 

Mit nyújt a hajdúszoboszlói fürdőkúra?

 

A  világhírű hajdúszoboszlói  gyógyvíz igen nagy ásványi anyag tartalommal rendelkezik: nátrium-kloridos, hidrogén- karbonátos jellegű, jodidos, bromidos, összetételű.  A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladások, ízületi elváltozások, sport- és más sérülések) kezelésre, illetve egyes nőgyógyászati-, valamint  idült bőrbetegségekre javallott.

Az ellenőrzött és minősített gyógyvíz mellett a több évtizedes gyógyászati tapasztalat garantálja a betegek fájdalmainak enyhülését.

Önmagában a gyógyvízzel való kezelés is hatásos, de  a környezet, a mikroklíma, a környezetváltozás olyan tényező, ami a fürdőkezeléssel együtt hozzájárul a fürdőkúra sikeréhez. Napjainkban a hangsúly a komplex fizioterápiás kezelésen van, tehát a fürdőkúrát a jól ismert gyógyfürdő kezelések egészítik ki: gyógytorna, masszázs, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavasfürdő, vízalatti vízsugármasszázs.

Emellett a  Hajdúszboszlói Gyógyfürdőben az elektro-, magneto- és fényterápiák teljes palettája, inhaláció soft-lézer kezelés, valamint új típusú kabinos szénsavas kezelőhelyek, továbbá egy Cryo hidegszauna is segítik  a betegek gyógyulását.

Összesen több, mint 40 féle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

Fontos tudni, hogy a balneoterápiás kezelések csak kúraszerűen fejtik ki hatásaikat. A gyógyító hatás komplex mechanizmus alapján lép fel, amelyben fizikai, kémiai hatások egyaránt szerepet játszanak. A kúra kezdetekor reumatológus-fizioterápiás szakorvosi vizsgálat történik, a kezeléseket a betegek az orvos által előírt időben és mennyiségben kapják.

www.hungarospa.hu


Cikkajánló


Erős csontokkal egy életen át Gyógyhír Magazin
Nem beteget, embert vizsgálunk Mozgásanalizáló laboratórium – új ... Gyógyhír Magazin
Erős csontok 50 év felett is K2-vitamin, az átütő felfedezés Gyógyhír Magazin
A cafeteria változik, a dolgozók egészségtámogatása marad Gyógyhír Magazin
Egészséges csontok 50 év felett is K2-vitamin, az átütő felfedezés Gyógyhír Magazin
TB-támogatással a Hévízi Tófürdőbe Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6607579 látogatónk volt eddig