Gyógyhír Magazin 2018-11-04

Interjú


Színes, vidám egyéniség Fodor Annamária, akit a közönség a Munkaügyek irreality-sorozatban és a népszerű improvizációs színjátékban, a Beugróban szeretett meg. 

A jelenleg több színházban játszó színész szívesen szinkronizál, de a rendezésbe is belevetette magát. Ha pedig a stressz „színre lép”, férjén kívül kutyájuk, Mici segítségére is számíthat. Éppen születésnapján beszélgettünk a Katona József Színház Kantin kávézójában.



 



► Hogy éled meg a születésnapodat és hogyan ünnepelsz? Készítesz gondolatban bármiféle számvetést eddigi munkáidról?
► Épp ma van itt, a Katonában Pintér Béla Ascher Tamás Háromszéken című csodálatos darabjának a felújító próbája. Már ez szép! Néptáncokkal, dalokkal, gyönyörű pillanatokkal teli előadás, nagyon boldog vagyok, hogy eszükbe jutottam. Az ünneplés pedig: valami finomságot főzünk otthon, az biztos, és hétvégén lemegyünk férjemmel a tengerhez. Szerencsére a születésnapok nem zökkentenek ki, nem szoktam úgy felébredni, hogy Jézusom, most valami más van, mert újra itt egy születésnap. Volt ugyan egy nagy vízválasztó döntésem tavasszal, aminek a következménye, hogy ettől az évadtól már nem vagyok a Thália Színház tagja. De játszom még az Átriumban, a Chicagóban, a Mozsár Műhelyben a Manna Produkció sorozatán, a Kortalan kortársban, valamint rendezek is itt egy kétszereplős darabot és jelmeztervezésre is van egy felkérésem.
► Nem hiányzik, hogy tartozzál valahová, legyen egy állandó bázis?
► Ez a helyzet most kielégít. Nem a szabadúszás vonzott (nem szeretem ez a szót, de nincs rá jobb kifejezés), hanem a kíváncsiság hajt mindenekfölött. És az, hogy tudom, mikre vagyok képes, és így nem lehet baj. De olyan feszültséget is fel kellett oldanom, kiiktatnom a hétköznapjaimból, ami már-már kezdett káros lenni az egészségemre. Végül – azt gondolom, nagyon helyesen – 
az életet választottam.
► Bábszakon végeztél, az Új Színházban kezdtél, onnan mentél át a Tháliába. S most még szélesebbre tárult a világ. Mi vagy elsősorban? Színész, bábszínész, rendező vagy jelmeztervező?
► Az igazat megvallva kislány koromban szertornáztam és arról álmodtam, hogy olimpikon leszek, de egy betegség miatt mindez szertefoszlott, amit nagyon nehezen éltem meg. Viszont jókor fogalmazódott meg bennem a színészet mint mesterség gondolata, s az, hogy bábtagozaton végeztem, mindenképpen egyfajta pluszt is adott. És valóban, jelmezt is tervezek, ez is színesíti a munkámat. Elsősorban színész vagyok, de rengeteg minden érdekel. Most épp rendezek is, egy négy éve dédelgetett álmot valósítok meg: az Ég és nő között című darabot csinálom, a premierje decemberben lesz a Mozsárban. Lesz benne minden, ami egy színész szemének, szájának, testének vágya színpadon – és még egy picit több is talán.
► Mindez, gondolom, tele van stresszel, és rengeteg energiát is igényel. Hogy tudod ezeket kezelni? 
► A férjem élsportoló volt, most kenus edző, aki csodásan kezeli a stresszhelyzeteket és az én „őrületeimet”, s ahogy tanítványain is alkalmazza a mentális tréningeket a félelem, a stressz legyőzésére, úgy rajtam is. Nekem is jó „edzőm” lett. Nagyon hasonló ez a két pálya – élsport és színészet. De a stressz levezetésére a futás is szuper nekem, nagyon jó energiákat szabadít fel, el tudok általa engedni fölösleges dolgokat, inspiráló és ihlető is egyben. Szép helyen, a természetben futni pedig dupla feltöltődés!
► Említetted korábban, hogy a kutyáddal is szoktál futni. Hol találtatok rá Micire?
► Mici – aki egy gyönyörű hófehér, vélhetően labrador-agár keverék – szerelem volt az első látásra. Tavaly karácsonykor került hozzánk – a Facebookon hirdette meg egy lány –, akkor lehetett másfél hónapos. Kezdetben nagyon féltünk, hogy mi lesz, hiszen a kutyatartás teljes életmódváltást von maga után, de nem bántuk meg egy percig sem.
► Gondolom azért, mert a kutya egyfajta relaxációs tréner is, így van?
► Igen, ráadásul Mici rengeteg szeretetet ad. Imádunk vele sétálni, rendszert hozott az életünkbe: fut, úszik, és miatta még többet megyünk mindenfelé, főleg a szabadba. Micivel még jobban kinyílt a világ, s azt hiszem, minden szempontból is érthető most ez az életemre!
Járányi Gitta

Cikkajánló


Húsz év után újra a képernyőn! Gyógyhír Magazin
Az életet adó, a felnevelő és az elengedő szeretet Gyógyhír Magazin
„Ha az emberre ráköhögnek, azt nem lehet kivédeni” Gyógyhír Magazin
„Nem szépnek kell lenni, a színpadon kell megszépülni” Gyógyhír Magazin
„Nem tudom, hány éves vagyok, mert nem érdekel” Gyógyhír Magazin
Nem engedem ki az életemet a kezemből Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6404007 látogatónk volt eddig