Gyógyhír Magazin 2019-03-06

Újra és újra el kell mesélni…


Ha van küzdelmes és példaértékű életpálya Magyarországon, Béres Józsefét az elsők között említhetjük.A nagycsaládba született szorgalmas és jóeszű Béres Józsefnek mindig küzdenie kellett. Eleinte azért, hogy tanulhasson, a háború után azért, hogy sebesülésével is munkába állhasson, a kommunista diktatúra idején a rosszakarókkal, a szocializmus éveiben az elhallgatás ellen, majd azért, hogy elismerjék a találmányát. Elszánt kitartása azonban végül eredményre vezetett.

A munkás gyerekkor és a háború miatt csak 28 évesen tudott leérettségizni, és 40 évesen lediplomázni, de agrárdiplomáját hamar doktori fokozattal egészítette ki, és különleges képességei, valamint szakmai kíváncsisága és kutató hajlama révén jutott el a gyógyító cseppek megalkotásához. Előbb szöget ütött a fejébe, hogy miért nőnek az egyik krumpliföldön nagyobbra a burgonyák, mint a másikon, de később szökevény, zöldebb legelőn csipegető tyúkok is segítették annak felismerésében, hogy milyen fontosak a nyomelemek az élő szervezetek egészséges fejlődéséhez.

Készítményét legelőször az 1970-es évek elején használta rákbeteg húga kezelésére – sikerrel. Ennek híre gyorsan terjedt, sokan keresték fel otthonában, és mindenkinek önzetlenül segített, aki hozzá fordult. Csakhogy szemet szúrt a diktatúrának is: rendőrségi megfigyelés alá vonták, és kuruzslás miatt eljárás indult ellene. 

Tisztázódott, de hiába kerülhetett forgalomba, a Béres Cseppet sokáig nem ismerték el gyógyszernek, és hivatalosan elhallgatták, a vele készült dokumentumfilmet betiltották. Az orvosok többsége is gyanakodva tekintett rá – közben voltak olyanok, akik hozzá küldték a betegeiket.

Az áttörés a rendszerváltás idején jött el: a dokumentumfilmet bemutatták, és hatalmas lett az érdeklődés. De még hátra volt utolsó nagy küzdelme: saját kézbe venni és Magyarországon tartani a cseppek gyártását, és elismertetni őket gyógyszerként. Előbbi több kemény csata után sikerült, utóbbira 2000-ben került sor. Béres Józsefet számos más elismerés mellett 2002-ben Széchenyi-díjjal jutalmazták, a Béres Csepp pedig azóta hungarikum is lett.

Az idén februárban 99 éve született tudós szelleme a családi cégben él tovább: folyamatos fejlesztésekkel, a róla elnevezett alapítvány pedig jótékonykodással viszi tovább a legendás feltaláló örökségét.
Ballai Vince 


Cikkajánló


A jó, a rossz és a szénhidrát Gyógyhír Magazin
5 tipp viszonylag gyors fogyáshoz Gyógyhír Magazin
Régi idők karácsonyai Gyógyhír Magazin
Télvégi tisztulás - a böjt Gyógyhír Magazin
Rákbetegek járhatnak gyógyfürdőbe? Gyógyhír Magazin
A bütyök kezelése Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


adatvédelmi nyilatkozat   |   jognyilatkozat   |   elérhetőségeink   |   médiumajánlat

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6574029 látogatónk volt eddig