Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
A szénhidrátok a növények által termelt, szén-, oxigén- és hidrogéntartalmú szerves vegyületek, a szervezetünk számára szükséges erőforrások legalább felét ezek adják. Egyáltalán nem mindegy azonban, milyen formában fogyasztjuk őket.
Elfogadott vélemény, hogy a szervezetünknek szükséges kalóriák mintegy felének különböző szénhidrátokból kell származnia, eközben ismert az is, hogy túlzásba vitt fogyasztásuk többek között elhízást és 2-es típusú cukorbetegséget okozhat. Sokan ezért úgy gondolják, a lehető legkevesebb szénhidrátot kell fogyasztaniuk. Fontos azonban tudni, hogy szénhidrát és szénhidrát között is van különbség, vagyis egyáltalán nem mindegy, milyen formában kerülnek szervezetünkbe.
A fentieket végiggondolva a népszerű és nagy múltú, USA-beli egészségügyi portál nemrég alapos cikket szentelt annak a kérdésnek, melyek az úgynevezett „jó” és „rossz” szénhidrátok. Íme az eredmény:
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
