Gyógyhír Magazin 2013-07-19

Kerülje el, aki jót akar!


Nyugat-Európában sehol nem is engedélyezik, mert nem felel meg a legelemibb szakmai szabályoknak sem. Hiába tudja mindezt és tiltakozik a magyar fogorvos szakma, egy szabályozási hiányosság miatt Magyarországon mégis forgalomban van a 40(!) évvel ezelőtt alkalmazott, mára már elavult fogászati implantációs rendszerre emlékeztető, úgynevezett bazális implantátum.A szakma megelégelte és mindent megtesz a rendszer betiltásáért, de addig is, a páciensek körültekintése elengedhetetlen a nem kívánt beültetések megakadályozásához.

A fogászati implantátumok engedélyeztetésének szabályozása körüli hiányosságok hazánkban veszélyes kettős helyzetet eredményeznek: míg a hivatalos állásfoglalások és az implantológiával foglalkozó szakemberek a „bazális” implantátumok alkalmazását teljesen elvetik, addig a páciensek az interneten és a rendszer mellett kardoskodó fogorvosok rendelőiben a bazális implantátumok előnyeit magasztaló ajánlásokkal találkozhatnak.
Annak ellenére van ez így, hogy az Implantológiai Társaság és az Országos Szakfelügyelő főorvos néhány hónappal ezelőtt kiadott állásfoglalása egyértelműen kimondja, hogy a „bazális” implantátumrendszer alkalmazása a szakma szabályai szerinti a gyógyítás alapelveivel ellentétes, szakmai hibának minősül! Mi az igazság?

Ez a baj a bazális implantátumokkal:
A legnagyobb problémát az jelenti a „bazális” implantátumok esetében, hogy nagyon gyakran felszívódik körülöttük a csont! Ez a vékony, keskeny állcsontba beerőltetett implantátumoknál a terhelés következtében a még meglévő, rendelkezésre álló csont megsemmisülését is eredményezheti. Az elvégzett beavatkozás pont az ellen hat, amelyen eredetileg segíteni kellene.


Cikkajánló


Milyen lesz a jövő fogászata? Gyógyhír Magazin
Tanácsok szájsebészeti műtét után Gyógyhír Magazin
Magabiztos mosoly az ünnepek alatt is Gyógyhír Magazin
Amit az ajakherpeszről és az aftáról tudni érdemes Gyógyhír Magazin
Vigyázzunk fogainkra! Gyógyhír Magazin
Fogas kérdések
- a fogpótlásról
Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Ezen a napon született Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Költők, írók betegségei Koronavírus Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


Adatvédelmi nyilatkozat   |   Jognyilatkozat   |   Elérhetőségeink   |   Médiumajánlat   |   Gyógypedagógus állások

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6897200 látogatónk volt eddig