• 2020. augusztus 15., szombat

Erős csontok 50 év felett is K2-vitamin, az átütő felfedezés


2018.12.24

Sok kalciumot fogyasztunk tejtermékek és táplálékkiegészítők formájában. Hogyan lehetséges, hogy mégis nagyon magas a csontritkulás aránya, különösen az 50 év feletti nőknél? Átütő felfedezés a K2-vitamin, mely a szervezetbe kerülő kalciumot a megfelelő helyre, a csontokba „irányítja”.Eddig úgy tudtuk, a csontoknak kalciumra van szükségük, hogy erősek legyenek. De ez csak részigazság. Vannak más vitaminok és ásványi anyagok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kalcium a csontokba kerüljön. Ezek között kiemelten fontos a K2-vitamin és a D-vitamin.
A D-vitamin segíti a kalcium felszívódását, de ez még nem elég. A felszívódás lényegében csak annyit jelent, hogy a kalcium bekerült a vérünkbe. Ha azt szeretnénk, hogy innen tovább jusson a csontokba, akkor arra is oda kell figyelnünk, hogy a szervezetben megfelelő mennyiségben legyen K2-vitamin. A K2-vitaminnak fontos szerepe van abban, hogy a kalciumot eljuttassa a vérből a csontokhoz és beépítse oda.
Étrendünk régebben elegendő K2-vitamint tartalmazott. A háziállatok szervezete képes volt az általuk legelt zöld növényekből előállítani ezt a vitamint, amikor kint a szabadban tartották őket. A nagyüzemi állattartás elterjedésével azonban ez megváltozott. Ma már ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű K2-vitaminnal lássuk el szervezetünket, naponta el kéne fogyasztanunk pl. 4 kg marhahúst, vagy 5 liter tejet. Mivel a mostani táplálkozási szokásokkal nehéz biztosítani a szervezetnek szükséges K2-vitamint, tanácsos ezt pótolni.
Az egészséges csontokhoz tehát kalcium mellett K2-vitaminra és D-vitaminra is szükség van. A patikákban kapható CalciTrio 3 az 1-ben készítmények együtt tartalmazzák ezt a három hatóanyagot.


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Újdonság a rákgyógyításban: vérből is kimutathatók a daganatok Gyógyhír Magazin

Természeti csoda, ahol test és lélek megújul! Gyógyhír Magazin

100 éve született a legendás kutató, id. dr. Béres József Gyógyhír Magazin

Újdonság a rákgyógyításban: vérből is kimutathatók a daganatok Gyógyhír Magazin

Támasz céljainkhoz Gyógyhír Magazin

Újdonság a rákgyógyításban: a vérből korábban azonosíthatók a d... Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
augusztusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája