• 2020. augusztus 15., szombat

Miért válasszuk a biot?


2013.03.07

Manapság egyre többen fordulnak a bio táplálkozás felé, a mozgalom igazi divatirányzattá nőtte ki magát. De vajon mit is jelent az, hogy bio?A bio legegyszerűbben megfogalmazva attól az ami, hogy ellenőrzött gazdaságokból származik. Ezekben a termesztés során nem szabad műtrágyát, permetezőszereket használni, az alapanyagok feldolgozásánál pedig tilos mesterséges adalékok alkalmazása. A biotermékek mindemellett csak és kizárólag bio, öko, és organikus gazdálkodásból származhatnak, amit jól láthatóan a csomagoláson is fel kell tüntetni. A gazdálkodási forma szerves trágyázáson, valamint biológiai növényvédelmen alapul, és nem a kártevők irtására, hanem a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Ebben az esetben a föld is lényeges szerepet játszik, alapkövetelmény, hogy ahol bio növényeket termesztenek, ott a megelőző három évben egyáltalán nem kezelhetik vegyszerrel a talajt.

Miért érdemes ezt választani?
A válasz nagyon egyszerű: mert egészséges. A modern táplálkozásnak hála szervezetünket rengeteg mesterséges anyag terheli, melyek aztán lerakódnak szöveteinkben. Ennek eredménye kimerültség, az immunrendszer gyengesége, állandó fáradtság. A bio táplálkozással rengeteg méreganyagtól megkímélhetjük szervezetünket!

Induljon jól a nap!
A hírességek irigylésre méltó külsejéhez bizony nagyban hozzájárul, hogy odafigyelnek arra, mit és mikor étkeznek. Manapság Hollywood berkeiben is egyre népszerűbb a bio táplálkozás. Julia Roberts és Christina Aguilera például bio tej, vagy bio müzli nélkül nem indulnak útnak reggel.


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Nyeregben az egészségért Gyógyhír Magazin

Előrelátóan a víz mellett Gyógyhír Magazin

Szakácskönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház Gyógyhír Magazin

Nyolc érv a sörivás mellett Gyógyhír Magazin

Ezért kell több vas a nőknek, mint a férfiaknak Gyógyhír Magazin

Viszlát, puffadás! Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
augusztusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája