• 2020. augusztus 07., péntek

Előadások az I. Astellas Ifjú Kutató Szimpóziumon


2014.10.01

2011-től kezdődően az Astellas Pharma kezdeményezésére három hazai orvostudományi képzést folytató egyetemen indult el olyan ösztöndíj-program, amely alap- és PhD-képzésben részt vevő fiatal kutatók számára biztosít nemes megmérettetési lehetőséget, a díjazottakat pedig saját kutatási terveik megvalósításához segíti hozzá. A kezdeményezés mára beérett, az elmúlt három év legkiválóbbnak ítélt pályázói most közös konferencián mutathatták be kutatásaikat és elért eredményeiket.A 2014. szeptember 24-én a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Dékáni Tanácstermében megrendezett I. Astellas Ifjú Kutató Szimpózium keretében három hazai orvosképzésben érintett egyetem (Pécs, Debrecen és a Semmelweis Egyetem) összesen 13 fiatal tudósa tartott előadást. Az orvostudomány számos területét átölelő prezentációk között a Pécsi Tudományegyetemről Borbély Éva farmakológiai, Kolláth Dóra immunológiai, Nádasdi Gergő biológiai, Meggyes Mátyás immunológiai tárgyú kutatásait mutatta be, Debrecenből Gaál Zsuzsanna genetikai, Szalóki Gábor biofizikai vizsgálódásait prezentálta, míg a Semmelweis Egyetemről Bogáthy Emese gyógyszerhatástani, Czobor Nikoletta magatartástudományi, Fekete Laura humánmorfológiai, Kellermayer Dalma kardiológiai, Varga Regina őssejt-genetikai, Huszár István biofizikai és Kovács Dániel Tamás genetikai kutatásait ismerhették meg a jelenlévők.
„Nagy öröm és büszkeség számunkra e fiatal kiválóságok kiemelkedően értékes tudományos tevékenységével, kutatásaival megismerkedni, a pálya iránti elhivatottságuknak szemtanúja lenni.” – hangsúlyozta a rendezvényen Dr. Nyitrai Miklós professzor, a PTE ÁOK tudományos dékánhelyettese, majd hozzáfűzte: „Érdemes abba belegondolnunk, hogy egy ilyen fórumon nemcsak a magyar orvostudomány jövőjének lehetséges letéteményeseivel ismerkedhetünk meg, de talán a jövő leendő magyar Nobel-díjasaival is.”
„Büszkék vagyunk arra, hogy három orvosegyetem legígéretesebb fiatal tudósait egy helyen, egy ilyen program keretei között köszönthettük, és még nagyobb öröm számunkra, hogy a jövő évi szimpóziumon várhatóan már a Szegedi Tudományegyetem tehetségeit is köreinkben üdvözölhetjük majd. E hallgatók tudásszomja, szorgalma a gyakorló szakemberek számára is példaértékű lehet, kutatásaik pedig remekül fémjelzik a hazai egyetemeken zajló oktatás magas színvonalát, a témavezetők kiváló munkáját. Az összefogásért, a hallgatói munka odaadó támogatásáért szeretnék köszönetet mondani mindhárom egyetem vezetőinek, továbbá mindazoknak, akik az elmúlt időszakban részt vettek az együttműködés kialakításában, a gyakorlattá érlelés folyamatában.” – hangzott el Dr. Molnár Gábor, az Astellas Pharma értékesítési vezetőjének beszédében.


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


„Ha kutyával vagyunk, az emberek elfogadóbbak” Gyógyhír Magazin

Gondtalan utazás Gyógyhír Magazin

Sherlock Holmes, dr. Watson és az orvostudomány Gyógyhír Magazin

Cházár András, aki létrehozta a magyar siketnéma-oktatást Gyógyhír Magazin

Az utazási betegség megelőzése Gyógyhír Magazin

Ingyen repülőjegy egészségügyi dolgozóknak a Qatar Airwaystől Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
augusztusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája