• 2020. augusztus 15., szombat

Minden 3. gyerek reggeli nélkül kezdi az iskolát


2014.10.06

Tudta-e, hogy a túlsúly és az elhízás problémája minden negyedik óvodás- és kisiskolás gyermeket érint ma Magyarországon? Az elhízás önmagában olyan krónikus betegségek kockázati tényezője, mint a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségek vagy a cukorbetegség.Több hazai felmérés is kimutatta, hogy MINDEN HARMADIK GYEREK REGGELI NÉLKÜL ÜL BE AZ ISKOLAPADBA, ami felborítja a helyes táplálkozási ritmust és egyéb helytelen táplálkozási szokásokkal együtt növeli a túlsúly kialakulásának kockázatát.

A csontok minőségét, szerkezetét, erősségét, teherbírását jelentős mértékben a gyermek- és a serdülőkor táplálkozása, kiemelten az elegendő mennyiségű kalciumbevitel határozza meg. A kalcium fő élelmi forrásai a tej, a tejes italok és egyéb tejtermékek, melyek fogyasztása elégtelen a gyermekek körében.

A gyermekek valamint a felnőttek körében végzett, táplálkozási szokásokra vonatkozó vizsgálatok eredményei szoros összefüggést mutatnak egymással, ami azt bizonyítja, hogy a korai életévek meghatározóak a felnőttkorban követett táplálkozási szokások kialakításában.


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Sürgős eset Gyógyhír Magazin

A koraszülés öt kockázati tényezője Gyógyhír Magazin

Időben be kell oltani a kisgyerekeket rotavírus ellen Gyógyhír Magazin

A gyermeksebész, aki verset mondott nekem Gyógyhír Magazin

Magyar anyukák ötletei fogyatékkal élő gyermekeknek Gyógyhír Magazin

A gyerekek lelkét is ápolják a hazai kórházakban Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
augusztusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája