 Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     
                        Szombattól lép életbe az az új európai uniós rendelet, amely előírja a fogyasztók megfelelő tájékoztatását az általuk fogyasztott élelmiszerekről. A kötelező tájékoztatásnak hangsúlyos eleme az adott élelmiszerben lévő allergénekről történő informálás, ezért a Kométa összefogott a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével a gluténmentes húskészítmények ügyében.
A december 13-án életbe lépő 1169/2011/EU Rendelet értelmében – többek között – az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat is kötelező az élelmiszerek csomagolásán feltüntetni. Mindezért az az élelmiszer-vállalkozó az elsődleges felelős, akinek a neve vagy cégneve alatt forgalomba hozzák az élelmiszert, de az értékesítési lánc valamennyi tagja felelősséggel tartozik a saját hatáskörén belül a jelölési információk meglétéért és pontosságáért.
Tehát a nem előre csomagolt termékek (például kimérve kapható felvágottak) esetében az allergénekre vonatkozó információkat a boltokban jól látható helyen ki kell kirakni és az eladóktól is lehet az allergénekre vonatkozó tájékoztatást kérni.
A Kométa az élelmiszer boltokban történő tájékoztatás hatékonyabbá tételéért a rendelkezés életbe lépését megelőzően már eljutatta termékeire vonatkozó allergiatáblázatát az árusító helyekre, és szívesen vállal partnerséget az eladószemélyzet segítésében is.
A lisztérzékenység egy autoimmun betegség, ami egész életen át tartó glutén intoleranciát jelent. A betegséget kiváltó glutén kalászos gabonanövényekben (árpa, búza, rozs) található fehérjetípus, ami a betegség során a vékonybél károsodását okozza. A lisztérzékenység tünetei sokfélék lehetnek, de megfelelően betartott gluténmentes diéta mellett a vékonybél képes regenerálódni, így a gluténérzékenyek teljes életet élhetnek.
A Kométa a magyar húsipar egyik legjelentősebb szereplője, kiemelt feladatának tartja az egészséges táplálkozást. A cég legújabb fejlesztése eredményeként szeptembertől márkatermékei szójamentesek, gluténmentesek és a termék típustól függően laktóz-, és tejfehérje mentesek is. Ezzel párhuzamosan a termékek hústartalma jelentősen megnövekedett. (A hústartalom szoros összefüggésben áll az ízzel és a minőséggel, hiszen a több hús finomabb ízt, kevesebb allergént és így egészségesebb terméket jelent.)
 Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
                 
        
        
                
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
     Gyógyhír Magazin
 Gyógyhír Magazin
        
   
    