• 2020. július 05., vasárnap

Hamarosan kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize


2014.12.20

A Csapra fel! kampány félidejéhez érkezett és eddig több mint kétezren kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató csapvízét, és adták le szavazatukat az általuk legjobb ízűnek tartott folyadékra. A Magyarország kedvencének választott csapvíz palackjára pedig olyan címke kerül, amit országos pályázat keretében középiskolás diákok tervezhetnek majd. A Csapra fel! kampány december 2.-án indult és célja a tudatos vízfogyasztással összefüggő szemléletformálás. A verseny december 22-ig tart.A Csapra Fel! nevet viselő kampány része az I. Országos Csapvíz-kóstoló Verseny, amelynek keretében a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban működő Aquabárban az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.) vízbázisaiból kiválasztott 15 féle vizet kóstolhatjuk meg. Az Árkád Bevásárlóközpontban már több mint 2000-en kóstolták meg az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató vizeit és a szervezők még mindig várják az érdeklődőket.

A verseny 2014. december 22-ig tart, mikor is kiderül, melyik Magyarország legfinomabb csapvize. Az esemény kiemelt célcsoportját képező diákok pedig egy országos pályázat keretében tervezhetik meg a nyertes víz palackjának címkéjét, amit a www.csaprafel.hu weboldalon tölthetnek fel a pályázók.

Miért fontos télen is a vízfogyasztás?

Mi magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a napi folyadékbevitelt bárhol tudjuk biztosítani, hiszen a friss, tiszta és egészséges csapvíz az ország minden részén rendelkezésre áll. Bár egyre elterjedtebb az egészséges életmód fontossága és a tudatosságra törekvés, mégis mintha sokszor elfelejtenénk, hogy az egyik legegészségesebb folyadék mindennap elérhető mindannyiunk számára. Ez pedig nem más, mint a csapvíz.

Nem szabad elfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról a téli időszakban sem. Egy átlagos felnőtt napi ajánlott folyadékbevitele 2-2,5 liter, mely az egyén környezete és aktivitása függvényében változhat. Aki megfelelő mennyiségű vizet fogyaszt, energikusabbá válik és jelentősen megnő a koncentrációs képessége is. Az ivóvíz a folyadékpótlás legtisztább forrása, ezt tudja legoptimálisabban és leggyorsabban hasznosítani a szervezet. Nincs felesleges kalóriatartalma, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat és cukrokat.

Az Árkád Bevásárlóközpontban már több mint 2000-en kóstolták meg az Aquabárban található vizeket.


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Cházár András, aki létrehozta a magyar siketnéma-oktatást Gyógyhír Magazin

Az utazási betegség megelőzése Gyógyhír Magazin

Ingyen repülőjegy egészségügyi dolgozóknak a Qatar Airwaystől Gyógyhír Magazin

Napozás ‒ tények és mítoszok Gyógyhír Magazin

44 millió forintnyi eszközt adományoz a Richter Gyógyhír Magazin

A koronavírussal kapcsolatos tárgyakat vár az orvostörténeti múzeum Gyógyhír Magazin