Gyógyhír Magazin 2016-02-16

Nyakig merülni a csokiban


Több mint 60 autista gyermek próbálta már a Maszat Nap foglalkozásait, ahol a csoki készítés élményterápiaként szolgál. A Mozaik Egyesület és a Kockacsoki Csokoládémanufaktúra közös programján a gyerekek megismerkedhetnek a kézműves csokoládé készítésével és haza is vihetik a saját hagyományos technológiával készített, kizárólag természetes és minőségi alapanyagokból álló csokoládéikat. Mindeközben észrevétlenül fejlődik a szociális képességük és együttműködést tanulnak, mert az élmények tágítják a határokat.A MOL Gyermekgyógyító programján elnyert támogatásnak köszönhetően 2016 júniusának végéig összesen 12 élményterápiás foglalkozást szerveznek.

A gyermekek a foglalkozáson Maszat Naplót kapnak, amit a szervezők előzetesen megküldenek a szülők, pedagógusok számára, azért, hogy a gyermekek otthon fel tudjanak készülni a programra. A naplót a gyermekek a foglalkozáson kitöltik, így az élmények a jövőben is bármikor felidézhetők. A korábbi foglalkozásokról kivétel nélkül pozitív visszajelzések születtek.

„Nagyon élveztem a foglalkozásokat, jó volt ilyen boldognak látni a gyerekeket. M. azóta is minden nap a csokiműhelyes lapot nézegeti az én-könyvében! Köszönjük!!!!!!”
„Gyermekünk újból szeretne Maszat Napra menni. Ezt mindennap mondja. Nem hiszem, hogy lehetne jobban csinálni.”

Az autizmus spektrumzavar a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon, évente több gyermeket diagnosztizálnak autizmussal, mint rákkal, cukorbetegséggel és AIDS-el együttvéve. A nemzetközi kutatási eredmények szerint az autizmus előfordulási gyakorisága 1% körüli, ami hazánkban kb. 100.000 autista embert jelent. Az autizmus olyan állapot, ami a jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható. Az autista emberek nehézségekkel küzdenek a kommunikáció és a társas kapcsolatok területén, gondolkodásuk sokszor merev, rugalmatlan, vagyis pont azok a készségeik sérültek, amiket naponta használunk és leginkább szükségesek emberi kapcsolatainak kialakításához és fenntartásához.

A szervezők várják az autista jelentkezőket az ingyenes programra!


Cikkajánló


Ingyen repülőjegy egészségügyi dolgozóknak a Qatar Airwaystől Gyógyhír Magazin
Napozás ‒ tények és mítoszok Gyógyhír Magazin
44 millió forintnyi eszközt adományoz a Richter Gyógyhír Magazin
A koronavírussal kapcsolatos tárgyakat vár az orvostörténeti múzeum Gyógyhír Magazin
Indul az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám pályázat 2020 Gyógyhír Magazin
Az elhízás betegség, az elhízottakat nem szabad stigmatizálni! Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Ezen a napon született Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Költők, írók betegségei Koronavírus Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


Adatvédelmi nyilatkozat   |   Jognyilatkozat   |   Elérhetőségeink   |   Médiumajánlat   |   Gyógypedagógus állások

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6904060 látogatónk volt eddig