• 2025. június 16., hétfő

Grillezett pulykamell őszibarackkal és köleskásával


2016.11.17

  



 

Hozzávalók:

A pulykához:

80 dkg pulykamellfilé

4 evőkanál olaj

4 szál friss borsikafű

2 piros chilipaprika

 

Az őszibarackhoz:

4 közepes őszibarack

5 dkg vaj

5 dkg krisztálycukor

diónyi friss gyömbér

 

A körethez:

30 dkg köleskása

6 dl húsleves (kockából)

2-3 evőkanál olaj

 

A pulykamell szeleteket fólia alatt, húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, majd megsózzuk. A borsikafűvel és vékony szeletekre vágott chilipaprikával együtt nagyobb tálba rakjuk, majd olajjal meglocsolva néhány órára hűtőbe tesszük.

Felhevített olajon megpirítjuk a kölest, kevés sóval ízesítjük, és forró húslevessel felöntve takaréklángon, fedő alatt megpároljuk.

A pulykamell szeleteket kiemeljük az olajos pácból, jól lecsepegtetjük, azután faszénparázson vagy grillsütőben megsütjük.

Közben felhevített vajon cukrot karamellizálunk, beletesszük a félbe vágott, kimagozott őszibarackokat, friss, reszelt gyömbérrel ízesítjük, és gyorsan átforgatjuk.

 

Tálalás:

A grillezett pulykamellet a párolt köleskására helyezzük, mellé tesszük a karamellizált őszibarackokat. Borsikafűvel, chilivel díszítjük.

 

Megjegyzés:

A chilipaprika, azaz a cayenne-i bors jól szárítható, és sokáig eláll. Ez a chilipor alapja.

A chilipor cayennei-i borsból, római köményből és szurokfű keverékéből áll. Általában mexikói ételekhez, tojásételekhez, halakhoz, rákokhoz, vadhúsokhoz és szószokhoz használják.


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Minden, amit érdemes tudni a tojásról Gyógyhír Magazin

Miért egészséges naponta enni 1 tojást? Gyógyhír Magazin

Sütési tippek inzulinrezisztenciával küzdőknek Gyógyhír Magazin

Zöldséges töltött krumplislepény Gyógyhír Magazin

Palócleves gluténmentes csipetkével Gyógyhír Magazin

Ropogós zabkeksz Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
júniusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája