

Körtvélyessy Andrea kedves olvasónk receptje.
Először felteszek vizet forralni, és abban puhára főzöm a brokkolit. Míg fő, előkészítem a csirkemelleket. Fél csirkemelleket veszek, és oldalt zsebet vágok bele, ameddig csak lehet, kitágítom. Ezután kívülről bedörzsölöm sóval, borssal, pirospaprikával, lereszelt fokhagymával, de lehet szárnyas fűszerkeverékkel is. Fokhagymát ez utóbbi esetben is használok külön.
Ha kész a brokkoli, leszűröm és villával megtöröm, nem kell, hogy teljesen pépes legyen. Még rögtön melegen elkeverem reszelt sajttal. Annyival, hogy egy jó krémes állagot kapjak. Ezzel megtöltöm a csirkemelleket, és fogpiszkálóval összetűzöm. Alufóliát egy picit kiolajozok és belecsomagolom a fél melleket, külön-külön. 220 fokon kb. 30 percig párolom, majd kibontom az alufóliát és megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm pár perc alatt.
Burgonyapürével és salátával tálalom.
Ha marad krém, akkor azt rozsos pirítósra használjuk fel, nagyon finom!