Gyógyhír Magazin 2017-08-08

Csak férfiasan! Szerelem - önazonosság - önbecsülés


A férfiak túlnyomó többsége nem beszél a problémáiról, még a barátoknak sem. A „hódításokról”, sikerekről persze igen, de ha a nemi élet működésében zavar áll be, vagy változik a korábban megszokott teljesítőképesség, nagyon ritkán osztják meg bárkivel is. Pedig a dolgok elhallgatása csak tetézi a bajt.


„Felmérések szerint a világon minden második 40 évnél idősebb férfi merevedési problémákkal küzd, vagyis százmilliókat érint a szexuális együttlét élvezetét, minőségét jelentősen csökkentő funkciózavar.”

(Dr. Nyírádi Péter)

Az erekciós zavarral küzdő férfiak tartósan képtelenek erekció létrehozására, vagy szexuális aktus közbeni fenntartására. A probléma középpontjában a merevedési zavar áll. Az örömteli, kielégítő közösüléshez szükséges erekció nem, vagy korlátozottan jön létre. A merevedési problémáknak számos oka lehet, és nemcsak idősödve tapasztalható, de a fiatalabb generáció körében is jelentkezhet. Szűrések, vizsgálatok segíthetik a baj eredetének kiderítését. „Egyre több egészségtudatos ember van, ez azért is fontos, mert a kiegyensúlyozott házasélethez nagyon kell a férfi. Ha mi, férfiak nem vigyázunk magunkra, arra rámehet a családi életünk – mondja Dr. Zavodni István urológus szakorvos.

Mitől függ a potencia?
A merevedési zavarnak sokféle előzménye és megjelenési formája lehet, de azért azt tudni kell, hogy ez is összefügg a táplálékbevitellel, annak minőségével és mennyiségével. A potencia függ attól, mennyi stresszt kell legyűrni naponta, és bizony attól is, hogy van-e szervi probléma: milyen a vércukorszint, vannak-e olyan rendszeresen szedett gyógyszerek, amelyeknek lehet valamilyen, a szexuális élettel összefüggő mellékhatása. A dohányzás gyilkos dolog! A cukorbetegség kezeletlensége, az indokolatlanul és ellenőrizetlenül szedett gyógyszerek, és főként a pszichiátriai gyógyszerek túlzott alkalmazása  is kudarcélményhez vezet. De a fejben eldöntött akarás, több sikeres szeretkezéshez vezet, ami kiolthatja a merevedési problémákat, ha azok nem szervi eredetűek” – szögezi le Dr. Zavodni. Az életkor előrehaladtával persze egyenes arányban nő a merevedési zavar gyakorisága. A fiatalabbaknál pedig leginkább a stresszes életmód a kiváltó ok, de előfordul a neveltetésből adódó prüdéria, vagy valamilyen szexuális fóbia. Egy gyermekkori szexuális abúzus, vagy szigorú szülői magatartás, esetleg gyakori büntetések hatással lehetnek a felnőttkori nemi életre. A tapasztalatlanság is lehet oka annak, hogy a rendszeres nemi élet kezdetén gyakori a potenciazavar.

Bátran kérjen segítséget!
Fontos kideríteni, hogy milyen mértékben szervi eredetű, illetve pszichés hátterű a jelenség. A szakorvos számára támpont lehet, hogy miként alakul az illető férfinál a reggeli erekció megléte, mértéke vagy hiánya. Mindenesetre a kiváltó okkal való szembesülés, annak felismerése fontos állomás a megoldási lehetőségek felé. Ha a férfi szorong, vagy boldogtalan párkapcsolatban él, a teljesítési kényszer fokozódhat, a kudarc megismétlődik. Megoldási lehetőségek ma már vannak, de az első lépés mindenképpen az, hogy a férfi leküzdve a kialakult szégyenérzetet, megelőzve a problémából adódó depressziót, beszéljen a szexuális funkciózavarról a párjával, közeli barátjával, vagy alaposan olvasson utána az interneten, és kérje szakember véleményét, tanácsát.

 


Cikkajánló


Amikor megszaporodnak a vécére szaladós éjszakák… Gyógyhír Magazin
Ön férfi? Akkor készülhet a prosztataháborúkra Gyógyhír Magazin
Férfias ügyek – prosztata és tökmagolaj Gyógyhír Magazin
Apa csak egy van - vigyázzunk rájuk! Gyógyhír Magazin
A férfiak egészségéért Gyógyhír Magazin
Prosztatamegnagyobbodás – kockázatok és megelőzés Gyógyhír Magazin

Rovatok

A Gyógyhír Magazin megkérdezte Állatgyógyászat Allergia Alternatív terápiák Alvászavar Betegellátás, kórházak Betegjogok Betegségek tünetei Bőrvédelem, a bőr tünetei Cukorbetegség Daganatos betegségek Egészség - gazdaság Egészség-Tudomány Egészséges életmód, egészséges táplálkozás Egyéb Emésztőszervi betegségek Epebetegségek Étrendkiegészítők Étrendkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok Ezen a napon született Fájdalom, fájdalomcsillapítás Fejfájás Felsőlégúti megbetegedések, influenza Férfiak egészségügyi problémái Fertőző betegségek, járványok Fogyókúra Fül-orr-gégészet Genetika Gyermekellátás - gyermekgyógyászat Gyermekvállalás, gyermeknevelés Gyógyfürdők, strandok Gyógykonyha receptek Gyógynövények a gyógyításban Haj-bajok Hatósági hírek, figyelmeztetések Hormonális megbetegedések Ideggyógyászati megbetegedések Idősothonok Interjú Intim higiénia Költők, írók betegségei Koronavírus Kullancsok Lelki problémák, pszichiátriai betegségek Logopédia Magánegészségügy Magas vérnyomás Májbetegségek Meddőség Mobilapplikációk Mozgásszervi betegségek Nemibetegségek Neurológiai betegségek Nők egészségügyi problémái Nyaki- és gerincproblémák Olvasóink receptjei Önsegélyező- és egészségpénztárak PR cikkek Pszichiátria Pszichológia Sebkezelés, sérülések Száj- és fogászati megbetegedések Szemészet Szex, szerelem, család Szív- és érrendszeri betegségek Táplálkozási tanácsok Tesztek Tüdő- és légúti betegségek Tudomány Változó kor Védőoltások Vérszegénység, vashiány Vese- és húgyúti betegségek Visszérproblémák


Adatvédelmi nyilatkozat   |   Jognyilatkozat   |   Elérhetőségeink   |   Médiumajánlat   |   Gyógypedagógus állások

Weboldal üzemletetés: Iwebs


6903899 látogatónk volt eddig