• 2020. szeptember 20., vasárnap

Fagylalt erdei gyümölcsökkel és forró vaníliaöntettel


2017.08.08

Hozzávalók:



4 nagy gombóc vaníliafagyi

40 dkg idénygyümölcs vegyesen (málna, ribizli, feketeszeder  stb.)



Az öntethez:

fél tasak vaníliás pudingpor

4 dl tej

fél rúd vanília

fél dl Grand Marnier likőr

1 citrom reszelt héja



Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, felejtsük el a krémes tortakölteményeket, a habos süteményeket, az édes, ragadós nyalánkságokat! Együnk minél több gyümölcsöt vagy gyümölcssalátát, és édesítőszerként használjunk hozzá mézet. (Bioüzletekben sokféle változata kapható: a különböző virág- és akácmézek, gyógynövényekkel dúsított mézek színes választéka sorakozik a polcokon.)

A cukor kiváltható melasszal, juharsziruppal, malátakivonattal, gyümölcslé-sűrítménnyel, sőt aszalt gyümölccsel is. Igyekezzünk megtalálni az ízlésünknek legmegfelelőbbet, és csökkentsük minimálisra a finomított cukrok használatát!

Elkészítés:
A vaníliás pudingport tejjel simára keverjük, beletesszük a vaníliát, majd habverővel állandóan kevergetve felfőzzük. A tűzről levéve kivesszük belőle a vaníliát, reszelt citromhéjjal és Grand Marnier likőrrel ízesítjük. Az öntetet tálalásig melegen tartjuk.
Közben a gyümölcsöket gondosan átválogatjuk, óvatosan leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük.

Tálalás
A gyümölcsöket tányérra helyezzük, minden tányér közepére teszünk egy nagy gombóc fagylaltot, majd az egészet meglocsoljuk a forró vaníliaöntettel.

 


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Francia lecsó Gyógyhír Magazin

Piri-piri csirke Gyógyhír Magazin

Kreatív cukkinifőzelék Gyógyhír Magazin

Zöld spárgás bevert tojás Gyógyhír Magazin

Brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal Gyógyhír Magazin

Grillezett pulykamell őszibarackkal és köleskásával Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
szeptemberi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája