• 2020. július 11., szombat

Mylan – minőségi gyógyszerek 7 milliárd ember részére


2017.09.27

A Mylan aktívan támogatja az antibiotikum-rezisztencia (AMR) elleni globális erőfeszítéseketAz elmúlt években Magyarország a Mylan globális gyógyszeripari cég fontos európai központjává vált. A vállalat küldetésének tekinti, hogy hétmilliárd ember számára nyújtson hozzáférést magas minőségű gyógyszerekhez.

A Mylan termékei 20 éve vannak jelen Magyarországon, és az elmúlt években hazánk a társaság egyik jelentős európai központjává vált. A vállalat jelenleg több mint 650 főt foglalkoztat Magyarországon 3 részlegénél: a csomagolást végző és régiós tesztelő-elosztó központként működő komáromi létesítményben; a cég több európai érdekeltsége számára pénzügyi és HR szolgáltatásokat nyújtó budapesti központban; valamint az egész országot lefedő kereskedelmi üzletágnál.

A társaság 2010-ben Komáromban hozta létre európai csomagoló és tesztelő központját, amire eddig több mint 60 millió eurót fordított, és ahol tervek szerint további beruházásokat is végrehajt majd. Jelenleg, több mint 100 millió doboz gyógyszert szállítanak ki világszerte Komáromból, hogy a világ számos pontján segítsen a betegeken.

Az elmúlt három évben felépült a Mylan budapesti szolgáltató központja, ahol több mint 150-en nyújtanak támogatást a vállalat európai érdekeltségeinek.

A Mylan kereskedelmi részlege közel 150-féle – többek között szív- és érrendszeri, központi idegrendszeri és emésztési problémák, allergia és fertőzések kezelésére, valamint fájdalomcsillapításra szolgáló - terméket kínál Magyarországon. Percenként 10 doboznyi Mylan gyógyszert adnak el a magyar gyógyszertárakban.

A társaság aktív szerepet vállal az egyik legfontosabb egészségügyi feladat megoldásában, az antibiotikum-rezisztencia (AMR) elleni küzdelemben.

A cég számos módon küzd az AMR növekvő fenyegetése ellen, többek között a felelős gyártáson keresztül, valamint vezető szerepet vállal a közösségi célok megvalósítása és az oktatás területén.

A Mylan az alábbi erőfeszítéseket tette eddig annak érdekében, hogy az AMR elleni küzdelem éllovasa legyen:

  • A vállalat 1961-es alapítása óta a Mylan élen jár azok segítésében, akik valamilyen fertőzésnek kitéve vagy azzal élnek. A társaság első terméke, amit az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelete engedélyezett, egy antibiotikum volt.
  • A Mylan támogatja azokat az erőfeszítéseket, melyek célja az AMR kialakulásának lassítása, többek között az antibiotikumok ésszerű alkalmazását, valamint az orvosok állandó képzését. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a fertőzések elleni védekezésre is: a higiéniai állapotok fejlesztésével, oltással, valamint megelőző kezelésekkel.
  • A Mylan elkötelezett a felelős gyártás iránt. A társaság még azelőtt megkezdte az úgynevezett ZLD (zero liquid discharge) szennyvízkezelési rendszer alkalmazását az aktív gyógyszeripari kellékanyagokat gyártó indiai létesítményeiben, hogy a régiós hatóság, az SPCB (State Pollution Control Board) ezt kötelezővé tette volna. A Mylan nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra komáromi tevékenysége során is, így például a központban 2016-ban 5 százalékkal csökkentették a vízfelhasználást 2015-höz képest. A létesítmény megfelel valamennyi európai környezetvédelmi szabványnak.
  • A Mylan támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek biztosítják a hozzáférést az új és a már régebb óta elérhető antibiotikumokhoz a világ minden részén jövedelmi helyzettől függetlenül azoknak a betegeknek, akiknek szükségük van rájuk.
  • A Mylan aktív résztvevőjeaz Inter Association Initiative on Pharmaceuticals in the Environment nevű iparágakon átívelő, európai csoportnak, melynek tagjai azon dolgoznak, hogy válaszokat találjanak a gyógyszergyártás környezeti hatásaival kapcsolatos legfontosabb kihívásokra.

 

  • A Mylan támogatja az “egy egészség” (one health) megközelítést, a körültekintő és felelős gyógyszerhasználatot, beleértve az antibiotikumok felesleges használatának csökkentését az állattenyésztésben.
  • A Mylan jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet végez annak érdekében, hogy a gyógyulni vágyók igényeit új diagnosztikai módszerekkel és kezelésekkel szolgálja ki. Így például új vakcinákat, a bakteriális és vírusfertőzések megkülönböztetését segítő eljárásokat, a gyógyszeres kezelésnek ellenálló fertőzések elleni technológiákat és diagnosztikai eljárásokat dolgozott ki, emellett pedig jelentős eredményeket ért el az antibiotikum kutatásokat kísérő jelentős tudományos nehézségek leküzdésében is.

A Mylan támogatja a 2016 januárjában elfogadott Davosi Nyilatkozatot az AMR-ről, amit a Medicines for Europe nevű szervezet – melynek a cég tagja – is aláírt. A Nyilatkozat fontos mérföldkő a gyógyszereknek ellenálló kórokozók elleni küzdelemben, mivel a gyógyszerek és diagnosztikai eljárások fejlesztői első alkalommal jutottak konszenzusra a probléma kezelése kapcsán.

 

 


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Magyar fejlesztésű antipszichotikum lett Az Év Gyógyszere Gyógyhír Magazin

Minőség felsőfokon Gyógyhír Magazin

Az egészségre célszerű áldozni Gyógyhír Magazin

Sokat költünk egészségünk megőrzésére Gyógyhír Magazin

Betegség helyett megelőzés Gyógyhír Magazin

Több tízezer rászorulón segít a Béres Gyógyhír Magazin