• 2020. július 11., szombat

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő - a Reumások Mekkája


2018.10.08

Egész évben várja a  gyógyulni, pihenni vágyókat!Sokan nem tudják, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott gyógyfürdő kezeléseket érvényes biztosítási kártyával rendelkezők  évente kétszer vehetik igénybe. Egy kúrában 4 féle gyógykezelés vehető igénybe, a kúra  kezelésenként legfeljebb 15 darabot tartalmazhat.Azért, hogy minél többen igénybe vehessék a kezeléseket, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben  kedvezményes napi csomagárakat alakítottak ki. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben teljes körűen igénybe vehetők a NEAK által                      támogatott kezelések:

  • 01 termál gyógymedence

  • 02 kádfürdő

  • 03 iszappakolás

  • 04 súlyfürdő

  • 05 szénsavas fürdő

  • 06 orvosi masszázs

  • 07 vízalatti sugármasszázs

  • 08 vízalatti csoportos torna

  • 09 komplex gyógyfürdő ellátás

A gyógyfürdő saját reumatológus orvosai beutaló és várólista nélkül írják fel a kezeléseket.

 

Mit nyújt a hajdúszoboszlói fürdőkúra?

 

A  világhírű hajdúszoboszlói  gyógyvíz igen nagy ásványi anyag tartalommal rendelkezik: nátrium-kloridos, hidrogén- karbonátos jellegű, jodidos, bromidos, összetételű.  A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladások, ízületi elváltozások, sport- és más sérülések) kezelésre, illetve egyes nőgyógyászati-, valamint  idült bőrbetegségekre javallott.

Az ellenőrzött és minősített gyógyvíz mellett a több évtizedes gyógyászati tapasztalat garantálja a betegek fájdalmainak enyhülését.

Önmagában a gyógyvízzel való kezelés is hatásos, de  a környezet, a mikroklíma, a környezetváltozás olyan tényező, ami a fürdőkezeléssel együtt hozzájárul a fürdőkúra sikeréhez. Napjainkban a hangsúly a komplex fizioterápiás kezelésen van, tehát a fürdőkúrát a jól ismert gyógyfürdő kezelések egészítik ki: gyógytorna, masszázs, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavasfürdő, vízalatti vízsugármasszázs.

Emellett a  Hajdúszboszlói Gyógyfürdőben az elektro-, magneto- és fényterápiák teljes palettája, inhaláció soft-lézer kezelés, valamint új típusú kabinos szénsavas kezelőhelyek, továbbá egy Cryo hidegszauna is segítik  a betegek gyógyulását.

Összesen több, mint 40 féle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

Fontos tudni, hogy a balneoterápiás kezelések csak kúraszerűen fejtik ki hatásaikat. A gyógyító hatás komplex mechanizmus alapján lép fel, amelyben fizikai, kémiai hatások egyaránt szerepet játszanak. A kúra kezdetekor reumatológus-fizioterápiás szakorvosi vizsgálat történik, a kezeléseket a betegek az orvos által előírt időben és mennyiségben kapják.

www.hungarospa.hu


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Újdonság a rákgyógyításban: vérből is kimutathatók a daganatok Gyógyhír Magazin

Természeti csoda, ahol test és lélek megújul! Gyógyhír Magazin

100 éve született a legendás kutató, id. dr. Béres József Gyógyhír Magazin

Újdonság a rákgyógyításban: vérből is kimutathatók a daganatok Gyógyhír Magazin

Támasz céljainkhoz Gyógyhír Magazin

Újdonság a rákgyógyításban: a vérből korábban azonosíthatók a d... Gyógyhír Magazin