• 2021. január 20., szerda

„Hittel, odaadással, a maximumon versenyzünk”


2020.11.06

Détár Enikővel egészen fiatal színésznő kora óta ismerjük egymást. Olyannak láttam, aki mindent akar tudni a szakmájáról, aki folyton tanul, fejlődik, és aki előtt nincs akadály, ha elhatározza, hogy újra és újra meghódítja a színpadot, a nézőit. A tévé képernyőjén ma is ugyanez a helyzet: a Dancing with the Stars című műsorban lehengerlően bizonyítja felkészültségét és tehetségét. Enikő precíz, pontos és mindig nagyon szenvedélyes – ettől hiteles.


Fotó: Icon Management


Nagyon összepasszoltok partnereddel, Baranya Dáviddal, mintha ezer éve együtt dolgoznátok. 

-  Igen, nagyon szerencsés találkozás a miénk. Amikor felkértek erre a műsorra, nemcsak azt nem tudtam, hogy mikor mi fog történni, de azt sem ki lesz a partnerem. Fejest ugrottam az ismeretlenbe, de úgy, hogy érzetem, nem hogy baj nem lesz belőle, de csak jól sülhet el. Tudtam, hogy jó kezekben vagyok, a TV2-nél nagyon profi gárda készíti ezt a műsort. De a kezdetektől fogva így megy ez, hogy minden titok: a táncokat is csak egy héttel előbb tudjuk meg. Valóban igazi megmérettetés ez, számunkra is valódi izgalommal.

hirdetés

Könnyed vagy, légies, úgy tűnik, minden erőfeszítés nélkül, lazán veszed az akadályokat.

-  Az jó, ha úgy tűnik, pedig iszonyú kemény munka van a produkciókban. Rettenetesen fárasztó, nagyon kemény edzések vannak mögöttünk, és amikor egy-egy lépéskombinációt megcsinálsz egymás után tízszer és még mindig nem tökéletes, akkor tizenegyedszer vagy akárhányszor újra csinálod, több órás gyakorlás után is. Különösen fontos, hogy a koncentrációs képességét egy pillanatra se veszítse el az ember. Én imádom ezt csinálni. A feladataimat egyébként sem úgy osztályozom, hogy most prózát mondok, vagy énekelek, vagy táncolok. A színpadon mindig „a” színész van jelen, aki életre kelt egy figurát, vagy éppen életet visz egy show-elembe.

Nagyon hálás vagyok azért a sok munkáért, ami mostanában, a tavaszi szörnyű vesztegzár után rám talált. Ebben a táncban pedig kifejezetten örömömet lelem. Egy hihetetlenül fárasztó nap után is boldog vagyok, és ha kell, átlépem a holtpontot és új lendületet veszek. Nem eresztheted ki a gőzt, itt most ezerrel kell pörögni, tökéletesen kell felkészülni, mert nagyon akarjuk a következő heti táncot is megtanulni, itt akarunk lenni. Szóval bármi is van veled – ahogy mondják „the show must go on”, a shownak folytatódnia kell, az megy tovább. 

A csatorna úgy hirdette, hogy a műsorban veletek dolgozik a Paula és Paulina telenovellasztárja, Gabriela Spanic, akit több, mint egymilliárd tévénéző ismer. Eléggé jól hangzik… milyen, mint kolléga?

-  Nagyon jó fej. Világsztár létére kedves, közvetlen, laza és nagyon emberi. Bevallja, ha fáradt, azt is, hogy ha  itt fájvagy ott fáj, hogy most itt vagy ott jobban húzódik egy izom, hogy néha nagyon jó smink nélkül lenni. Lehet vele beszélgetni, és nagyon együttműködő.

Ha már a világsztároknál tartunk: a te hangodon szólal meg a filmekben többek között Cher, Barbra Streisand, Milla Jovovich és Demi Moore. Van kedvenc? 

-  Jó dolog a szinkron, hiányzik is most, remélem, lesz még ilyen feladatom is. Ez egy jó játék, persze ugyanolyan nagy felelősség, mint bármilyen más színészi alakítás. A nézőnek nem szabad, hogy eszébe jusson az arcod, ha a hangodat adod egy másik színésznek. Akkor a lényeg pontosan az, hogy „beleolvadj” annak a másik színésznek a lényébe, hogy a néző olyan összhangot érezzen, mintha ezek a színésznők született magyarok lennének és valóban magyarul beszélnének. Ebben a műfajban ez a teljesítmény: észrevétlenül megteremteni a harmóniát a figura, a karaktert játszó színész és a kölcsönzött hang között, ami ebben az esetben az enyém. És igen, mindegyik feladatot szerettem, mert mindegyik ugyanúgy új kihívás, mint egy színpadi szerep. Azonban nem titkolom, hogy a Ghost Mollyja, Demi Moore emlékezetes alakításában különösen közel állt hozzám. Meg persze az egész film is. Akkoriban és azóta is többször fut át rajtam, vajon van-e odaát, van-e valamilyen folytatás, bármilyen formában. Ez egy gyönyörű, fájdalmas szerelmes film, ami a maga nemében fölülmúlhatatlan. 

 További képek

Szerencsére nincs sok szabadidőd, de biztosan van azért olyan is, hogy pihensz. Nézel „csak úgy” filmeket?

- Van, amit többször is. De mindig szakítok időt olvasásra is. Nagy hatással volt rám Ljudmila Ulickaja Életművésznők című könyve, amely hat történetből áll. Nem tegnap jelent meg, de az orosz írónő szomorkás, ironikus, különleges elbeszélésmódban megírt könyve különleges élmény volt számomra. A könyvekből az ember táplálkozik, építkezik. Ha színész, ha nem – mindenkit többé tesz egy-egy könyv elolvasása.

Vincze Kinga

Fotók: Icon Management, TV2

 


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Mindannyian kapjuk vissza az életünket – ezt kívánom 2021-re! Gyógyhír Magazin

Az egykori sztárzsaru, aki még soha senkit nem „rajzolt körbe” Gyógyhír Magazin

„Éreztem, ebből baj lesz: ez színész lesz…” Gyógyhír Magazin

„Nyugalomban, békében jönnek meg a válaszok” Gyógyhír Magazin

„Az alkalmasságom hívta elő a feladatokat” Gyógyhír Magazin

Halló, itt vagyok! Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
januári száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája
Kulcsszavak


higiénia fogyás étkezés koronavírus költő gyerekek gyász maszk járvány kávé tudományos kutatás élettani hatás cukorbetegség járvány adományozás egyetem gyógyszergyár idős egészség testsúly női egészség stroke egészséges életmód megelőzés teszt szűrés légszennyezettség elhalálozás infografika elhízás karantén kutatás napozás napvédelem leégés fogászat jövő depresszió internet közöségi média függőség ajándék repülőjegy egészségügyi dolgozó betegség tüdőbaj allergia tej egészséges táplálkozás menopauza női egészség betegség till attila stressz magány bőrvédelem napozás herpesz testápolás körömvirág hüvely daganatos betegségek vashiány Richter Egészségváros megelőzés környezetvédelem évforduló évforduló otthoni tanulás szívtritmuszavar pitvarfibrilláció Richter Gedeon Nyrt. író visszér daganatos betegségek Vincze Lilla pszichológia zúzódás epepanaszok természetes öregedés vérplazma oltás ételrecept orvostudomány időskor demencia nyereményjáték rövidlátás Semmelweis Egyetem tóth auguszta szénhidrát táplálkozás felfázás fájdalomcsillapítás pihenés pihenés alvás HPV szűrés szemészet ízületi betegségek gyógyfürdő home office csézy sebkezelés zöldségek egészséges táplálkozás wc emésztés székelés ízület herpesz aids mozgás tüdőrák tiszta levegő dohányzás nátha megfázás gyógyfürdők tóth vera covid hobbi prosztata nátha influenza karácsony fáradtság vaspótlás tolerancia kertész zsuzsa emésztés mozgás izület bélrendszer infkuenza bakteriális fertőzés feledékenység memóriazavar rossz szokás pozitív gondolkodás borbás gabi borbás marcsi répafélék brokkoli daganatos betegségek vashiány fáradtság Élet Kis Virága Alapítvány bőrszárazság gyógynövények