• 2021. május 08., szombat

Keresés


41 db találat a következő kifejezésre: Kórházak

Ez legyen a házi patikában: pulzoximéter

2021.03.18

Ha mostanában valaki megfázik vagy allergiás tüneteket tapasztal magán, az első gondolata valószínűleg az lesz: elkaptam a koronavírust? Bár több cikk szól a tünetek elkülönítéséről, és léteznek otthon is használható gyorstesztek annak kimutatására, átestünk-e már a fertőzésen, nem árt, ha van egy plusz eszköz a tarsolyunkban.

Németh László agydiétája

2021.02.05

1954-ben a Galilei című dráma előadásának próbái folytak a Nemzeti Színházban. A szerző, Németh László (1901-1975) és a színház között szinte a próbák kezdetétől komoly feszültség alakult ki: az adaptáció nem felelt meg a szerző elképzeléseinek, vissza akarta kapni a darabot, melyet a színház azonban inkább átdolgoztatni kívánt vele. Németh úgy érezte, arra akarják rászorítani, hogy a darabban szereplő valamennyi egyházi személyt ellenszenvesnek állítsa be. A parázs viták során az is elhangzott, hogy Galilei maga a szerző, míg az inkvizíció az ÁVH megfelelője. Németh Lászlót nagyon megviselte ez az időszak. Ezekben a feszültséggel teli hetekben diagnosztizálták súlyos betegségét, a hipertóniát.

Weöres Sándor: „Ha szín-normális volnék, akkor nem írnék verseket”

2021.01.08

Weöres Sándor (1913-1989), a magyar irodalom „csodagyereke” volt, akinek már 15 évesen versei jelentek meg a Pesti Hírlapban és a Nyugatosokkal barátkozott.  Később, felnőtt- majd időskorában is jellemzője maradt a gyermeki szemlélet és a kissé infantilis viselkedés, emiatt igazán sosem tudott kinőni a „csodagyerekség” skatulyájából és erős a gyanú, hogy tán nem is akart. 

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő küzdelmei

2020.09.30

A betegek ápolása, gondozása időtlen idők óta a nők feladatkörébe tartozott, a 19. század végéig mégis elképzelhetetlen volt, hogy asszonyok gyakorolják az orvosi hivatást Magyarországon. Hugonnai Vilma Svájcban szerzett orvosi képesítést, ám húsz évnyi szakadatlan küzdelmébe került, hogy diplomáját honosítsák. Úttörő volt, akinek minden tudományos területen dolgozó nő sokat köszönhet.

Miért rajongunk a kórházsorozatokért?

2020.08.24

Egy orvosi környezetben játszódó filmsorozat ötlete első pillantásra nem túl vonzó: riasztónak tűnik az érthetetlen szakzsargon, a vér, a fájdalom és az emberi tragédiák látványa. Az elmúlt évtizedek sikertörténetei azonban rácáfoltak erre; bebizonyosodott, hogy a kórházi sztorik nézők millióit ültetik a képernyők elé.

Karinthy Frigyes csodálatos utazása

2020.07.21

Karinthy Frigyes (1887-1938) agydaganata és koponyaműtétje a legjobban dokumentált kórtörténet a magyar irodalomban, mivel a szerző a műtét után nem sokkal elkezdte megírni és részletekben publikálni az Utazás a koponyám körül című zseniális regényét. Addig csak versekben lehetett a költők ilyen-olyan betegségeiről, testi fájdalmairól olvasni; Karinthy volt az első, aki prózában, ráadásul mindjárt nagyepikai műben írta le betegsége és csodával határos gyógyulása történetét.

Keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény

2020.07.15

Százötven különböző kísérlet fut párhuzamosan, de húsznál kevesebb esetben jutottak el addig a fázisig, ahol már embereken próbálják ki az új szert  – mondta Ledia Lazeri,  a WHO magyarországi irodájának vezetője. 

Babits Mihály – egy nyaláb testi fájdalom

2020.06.10

Babits Mihály (1883-1941) életét gyermekkorától kezdve súlyos és igen fájdalmas betegségek kísérték végig. Saját bevallása szerint vézna, alacsony, sápadt gyerek volt, sportolásra alkalmatlan: tornából mindig elégségese volt, csak kegyelemből nem buktatták meg a testnevelő tanárai, mert amúgy minden iskolájában a legkiválóbb tanulók közé tartozott; utóbb – az első világháború idején – katonai szolgálatra is alkalmatlannak találták.

Az időskorú lakosság egészségvédelmében vállal kiemelkedő szerepet a Richter

2020.05.26

Összefognak a Richter Egészségváros és a Proaktív 19 program szervezői, hogy a leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztály minél nagyobb részének segítsenek felkészülni egy esetleges koronavírus-fertőzés egészségkárosító hatásainak minimalizálására. A kezdeményezésben részt vevő egészségügyi szakemberek telefonon, térítésmentesen biztosítanak személyre szabott tanácsokat a 60 év felettiek számára.

Érdekes fejlemények egy lehetséges Covid-terápia körül – a Richter is „belenyúlt”?

2020.04.29

Néhány napja a párizsi közkórházak igazgatósága nyilvánosságra hozott egy tanulmányt, melyben arról számolnak be, hogy az immunrendszer válaszreakcióit befolyásoló – alapvetően a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló – tocilizumab nevű gyógyszer hatékonynak bizonyult a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek gyógyításában. 

Fürdőgyógyászat – kezdődik az őszi főszezon!

2019.09.06

A fürdőgyógyászat az orvosi rehabilitációs eljárások közé tartozó gyógyászati ellátás, amit főként a krónikus reumatológiai, ortopédiai, neurológiai illetve érbetegségek kezelésénél alkalmaznak. Ezek több fajtájához is jár tb-támogatás, melyet a Nemzeti Egészségbiztostási Alapkezelő (NEAK) nyújt a szakorvosi beutalóval rendelkező betegek gyógykezeléséhez. Dr. Mándó Zsuzsannát, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvos-igazgatóját elsőként arról kérdeztük, az év mely szakaszában a legkeresettebb ez a gyógymód?

„Legyőzte a kórt, de nem győzte meg a kort”

2018.12.08

Nem véletlen, hogy Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, az egyik legismertebb magyar orvos a világban. Azzal, hogy rájött a gyermekágyi láz okaira, vagyis arra, hogy maguk a boncolást végző orvosok viszik át a fertőzést a szülészeti osztályokon fekvő anyákra, korszakos jelentőségű felfedezést tett, de élete és munkássága tragikus véget ért. A 200 éve született tudós tiszteletére a kormány emlékévet hirdetett. Ennek kapcsán felidézzük néhány „meg nem értett” zseni történetét. Kezdjük az övével!

Tenyérnyi gyermekek

2018.11.07

Magyarországon minden tizedik baba megszületik a terhesség 37. hete előtt, azaz koraszülöttként jön a világra. Többségük heteket-hónapokat tölt a koraszülött-intenzív osztályokon, míg végre édesanyjával együtt hazatérhet. November 17-e a Koraszülöttek Világnapja.

Jogaink a gyógyszertárban

2017.08.08

A gyógyszerész-beteg találkozások magas számára tekintettel — 10 millió alkalom havonta országos szinten — fontosnak tartom e téma részletesebb bemutatását. A betegek jogaira vonatkozó szabályokat nemcsak a kórházakban, orvosi rendelőkben, hanem a gyógyszertárakban is alkalmazni kell. A patikákban az egészségügyi tevékenység más jellegű, jellemzően a gyógyszerek és egyéb termékek kiadására irányul, így ebből adódóan részben más jogosultságok kapnak fontosabb szerepet.

1948-49:
az ápolók harcai

2017.03.15

A hadi eseményekben mindig van egy közös pont: a csaták sérültjei, sebesültjei. Mi az ő sorsuk, ki foglalkozott velük, ki látta el őket, hogyan vészelték át, hogyan élték túl a harcokat?  Kossuth Lajos ideiglenes államfővé, kormányzó-elnökké választása után az első intézkedései közé tartozott húgát, Zsuzsannát kinevezni az összes tábori kórházak főápolónőjének.  

Mik is azok a betegjogok? Dr. Tiszavári Klára rovata

2017.01.31

Az egészségügyi törvény alapelvként rögzíti, hogy a betegeket megilleti (1) az egészségügyi ellátáshoz való jog, (2) az emberi méltósághoz való jog, (3) a kapcsolattartás joga, (4) az intézmény elhagyásának joga, (5) a tájékoztatáshoz való jog, (6) az önrendelkezéshez való jog, (7) az ellátás visszautasításának joga, (8) az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga és (9) az orvosi titoktartáshoz való jog. A jogalkotó a  betegek számára azonban nem csak jogokat biztosít,  hanem kötelezettségeket is előír,  például a jogszabályok és az egészségügyi szolgáltató működési rendjének, házirendjének tiszteletben tartása és az ellátásában közreműködő egészégügyi dolgozókkal való együttműködési kötelezettség. Az együttműködés egyik eleme az, hogy a beteg köteles tájékoztatást adni – képességei és ismerete szerint – minden olyan lényeges körülményről, mely a megfelelő kezelési terv elkészítéséhez szükséges, köteles a gyógykezelésével kapcsolatban kapott rendelkezéseket betartani, valamint köteles tiszteletben tartani más betegek jogait.

A járóbeteg-ellátás anomáliái

2017.01.23

A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség mély csalódottságát fejezi ki az év végi OEP-kasszamaradvány elosztásával és általában a járóbeteg szakellátás helyzetével kapcsolatban.  A kórházaktól független járóbeteg szakellátók a 2015. évi összeg kevesebb mint ötödéhez, mindösszesen 263 millió forintnyi forráshoz jutottak a 2016. karácsonyán a rendelkezésre álló több mint 8 milliárd forintból.

A lakossági gyógyszerellátás felügyeletének őre vagyok!

2017.01.17

A lakossági gyógyszerellátás őre vagyok! 2016. október 1-től dr. Mike László az Országos Tisztifőgyógy-szerész. Vajon mik a feladatai ezen a poszton, és tevékenysége hogyan szolgálja a betegeket, gyógyszertárlátogatókat? — kérdeztük nem sokkal beiktatása után a szakembert.

A szemünk világa

2016.05.16

Az ötvenéves és annál idősebb emberek 13,5 százaléka vak vagy látássérült, ami mintegy 250 ezer embert jelent országszerte, pedig a vakságot az esetek csaknem felében meg lehetne előzni – közölte a felmérést végző Semmelweis Egyetem (SE).

Altatásban is elvégezhető a kolonoszkópia

2016.03.02

A legrettegettebb vizsgálatok között tartják számon a vastagbéltükrözést, holott számos orvosi lehetőség van arra, hogy a kolonoszkópia ne okozzon fájdalmat – hangsúlyozza dr. Csomós Ákos, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke.

100 számítógép 24 gyermekosztálynak

2016.02.21

24 kórház gyermekosztálya nyert összesen 100 asztali számítógépet a K&H gyógyvarázs jóvoltából, amelyek az egészségügyi dolgozók munkáját hivatottak megkönnyíteni. 14 megye 24 kórházának gyermekosztályain segítik januártól a szakemberek munkáját azok a számítógépek, amelyeket a K&H gyógyvarázs pályázatán nyertek el az intézmények. A pályázaton a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban résztvevő gyermekegészségügyi intézmények indulhattak, megindokolva, hogyan segítenék a gépek a gyermekosztály működését, a szakemberek munkáját.

Gyermek neuropathia centrum Miskolcon

2016.02.17

2016. február 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban nyílt meg az Országos Gyermek Neuropathia Centrum és a felnőttek szűrésével foglalkozó Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Neuropathia Centrum. Az egyesített rendelők megnyitását a Wörwag Pharma támogatta, ahogy a jövőben a működésüket is segíteni fogja.

Ronald Szobák a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán

2016.01.14

Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. A hazánkban 21 éve működő Alapítvány és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika együttműködésében megvalósult szobák négy kisbeteg és az őket kísérő négy szülő részére, a kórházi osztály területén belül biztosítanak elhelyezést a kezelések idejére. A beruházáshoz szükséges 12,5 millió forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány magánszemélyek és vállalatok adományaiból fedezte. Az alapítvány által 11 és 16 éve működtetett budapesti és miskolci Ronald Házak után elkészült és most átadott első hazai Ronald Szobák az alapítvány támogatói tevékenységének új formái.

Magyarországon nem divat az önkénteskedés

2015.12.05

Ma van az önkéntesség világnapja. Bár a karitatív tevékenység számos előnnyel jár mind az önkéntes, mind pedig a társadalom számára, Magyarország sajnos ebben a tekintetben nem éri el az európai átlagot. Miért fontos az önkénteskedés és milyen tevékenységben vesznek legszívesebben részt a magyarok? Ezt gyűjtötte össze a jeles alkalomból a K&H gyógyvarázs.

A gyerekek lelkét is ápolják a hazai kórházakban

2015.09.10

A hazai kórházak zömében a komoly szakmai és gyógyító munka mellett igyekeznek odafigyelni a gyerekek lelki egészségének megőrzésére is – még ha erre nem is mindig jut idő. A K&H gyógyvarázs felméréséből kiderül, hogy a kórházi dolgozók lehetőségeikhez mérten különböző módszerekkel próbálják könnyebbé tenni a kicsik számára a kórházban töltött időt, de nagy szükség van az önkéntesek munkájára is.

Ezek a műszerek hiányoznak a kórházakból…

2015.05.07

Május 29-ig lehet pályázni Milyen műszerek, berendezések hiányoznak leginkább a magyar gyermekegészségügyből? Mik azok a gyakran filléres eszközök, amikre az orvosoknak, ápolóknak szükségük van a hatékonyabb gyógyításhoz? Íme azon műszerek listája, amiket a K&H gyógyvarázs támogatottjai az elmúlt 11 évben leggyakrabban igényeltek.

Hallássérültek számára akadálymentesített kórház Veszprémben

2014.12.11

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház ünnepélyes sajtótájékoztató keretében számolt be közös együttműködésükről, melynek keretében Magyarországon elsőként valósul meg egy közintézmény infokommunikációs akadálymentesítése. A SINOSZ KONTAKT Tolmácsszolgáltatás márciusban indult tesztidőszakának következő lépéseként 20 darab táblaszámítógépet üzemelnek be a veszprémi kórházban, így a siket és nagyothalló betegek a jelnyelvi tolmácsok személyes jelenléte nélkül, önállóan is könnyen „szót értenek” a kórház dolgozóival.

Több mint 1 millió forint 1%-ból a jászapáti mentősöknek

2014.12.02

Közel 1,1 millió forint értékben ajánlották fel a K&H dolgozói adójuk 1%-át a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulásának elősegítésére, a K&H gyógyvarázs program javára. A támogatási összegből a jászapáti mentőállomás vásárolhat magának gyermekek mentéséhez szükséges eszközöket, amelyek elősegítik a kicsik pontosabb vizsgálatát, szakszerűbb ellátását.

Állatmesékkel gyógyítanak a kórházakban

2014.11.26

Állatmeséket és magyar népmeséket olvasnak legszívesebben a kórházban fekvő gyerekeknek a mesedoktorok – derült ki a K&H gyógyvarázs felméréséből. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program egy éves évfordulója alkalmából közel 1300 önkéntes mesélt arról, milyen érzés néhány kedves történettel és némi törődéssel hozzájárulni a beteg gyermekek lelki és testi gyógyulásához.

MEDIC SPHERE - cukorbetegeknek

2014.11.19

A diabetes Magyarországon népbetegségnek számít: a regisztrált cukorbetegek aránya a felnőtt népesség körében eléri a 10 százalékot. Körükben kétszer akkora a stroke és háromszor akkora a légúti megbetegedések kockázata, mint az egészséges lakosság körében. A betegszám emelkedésével járó egészségügyi kiadások pedig jelentős terhet rónak a hazai ellátórendszerre is A diabetes hatékony kezelésében jelenthet segítséget a Budapesti Gazdasági Főiskola és a U1 Nonprofit Kft. közös, 406 millió forint Európai Uniós támogatásból megvalósult Medic Sphere, személyre szabott egészségügyi ellátást támogató megoldása, amely a Nemzetközi Diabetes Konferencián került bemutatásra.

Kórházban a gyermek - ne legyen padlón az anyuka

2014.10.31

2014 a család éve (ENSZ, www.family2014.org) jegyében szervezte meg az SCA Care of Life programja keretében a Fenntartható Társadalmi Felelősségvállalás Kerekasztalt, Mátraházán. A konkrét téma a gyermeküket kórházba kísérő édesanyák, családtagok elhelyezése volt, hiszen a probléma kihatása a családok életére nagyon jelentős, miközben a megoldás nem is olyan nehéz, mint gondolnánk. Van ugyanis több, konkrét példaértékű, fenntartható, a közösséget is tettre bíró, nem „tűzoltás jellegű” megoldás is. Ha erre a helyi adottságok fizikailag lehetőséget adnak, a többi már „csak” összefogás, szakértelem, kitartás és persze idő kérdése.

Reménysugár a Beteg Gyermekekért

2014.08.20

Tisztelt Adományozó! A Reménysugár a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítvány 2001 óta működő közhasznú szervezet. Az elmúlt években számtalan alkalommal segítettünk ott, ahol szükség volt ránk, betegeknek, illetve hazai kórházaknak.

Még több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

2014.07.21

2014 júliusától újabb 13 kórház kis betegeinek napjaiba lophatnak derűt a K&H gyógyvarázs mesedoktorok. Az önkéntesek így már az ország 42 gyermekosztályára mehetnek személyesen mesét olvasni, míg az interneten átküldött mesevideókat már 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek a K&H által biztosított számítógépeken.

A GE CT-je egy szívdobbanást sem hagy ki

2014.01.04

A komputertomográfiás képalkotás, azaz a CT már több mint 40 éve kulcsfontosságú eszköze az orvosi képalkotó arzenálnak. E technológia segítségével kapnak az orvosok tisztább képet az agyról, a szívről és más belső szervekről.

Nőhet az emlődaganatos betegek túlélése

2013.11.22

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. daganatellenes kutatásainak legújabb eredményeit közölte a Journal of Cancer Research & Therapy című rangos nemzetközi folyóirat októberi száma. A cég tudományos publikációja a deutériummegvonás alkalmazásával elérhető eredményeket mutatja be az emlődaganat kezelésében és a betegség kiújulásának megelőzésében, miszerint jelentősen meghosszabbítható az emlődaganatos betegek várható túlélési ideje, illetve felére csökkenhet a betegség kiújulásának kockázata. Ma Magyarországon élete során minden tizedik nő érintett lehet a betegségben. A hazai és nemzetközi szakma egyre szélesebb körben ismeri el és igazolja vissza a deutérium jelentős szerepét az élettani folyamatok szabályozásában, a deutériummegvonás elvén működő kezelések áttörést hozhatnak a közeljövő daganatterápiájában.

33 millió forint adományt gyűjtöttek a kórházaknak

2013.10.24

Lezárult az ötödik éve az országot járó Richter Egészségváros idei programsorozata, ahol hét városban, mintegy ötven helyi egészségügyi szakember várta helyszínenként a látogatókat. A családi rendezvény célja idén sem változott, megismertették a lakossággal, hogy milyen nagy szerepe van az egyéni felelősségvállalásnak és szerepvállalásnak az egészségi állapot alakulásában. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget kínált minden résztvevőnek, hiszen a városlakók régóta halogatott vagy éppen nehezen hozzáférhető egészségügyi szűréseken vehettek részt, amelyet több mint 12.000 alkalommal ki is használtak. A program másik különlegessége, hogy a rendezvényre látogatók az egészségük mellett részvételükkel és aktivitásukkal a helyi kórházat is támogatták egy pontgyűjtés keretében. Idén az eddigi legmagasabb összeget, 32.954.000 forintot gyűjtöttek a programban résztvevő kórházaknak, mellyel a Richter Gedeon gyógyszergyár a kórházak fejlesztését, valamint a szükséges orvostechnológiai eszközök beszerzését támogatta.

Csökkenhet a sugárterhelés mértéke

2013.09.15

A magyarországi betegek az elsők között élvezhetik a DoseWatch előnyeit A kórházak napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítanak az orvosi képalkotási eljárások során a betegeket érő ionizálósugárzás mértékére. Nagyobb dózissal elvben jobb képminőség érhető el, ennek alapján a szakorvos nagyobb biztonsággal adhat diagnózist. A nagyon alacsony dózis ugyanakkor a diagnosztizáláshoz elégtelen képminőséget eredményezhet, ezért nagyon fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a dózis és a képminőség között. A GE Healthcare DoseWatch rendszere – amely már a magyarországi betegek számára is elérhető a kijelölt Euromedic Diagnosztikai Központokban – figyeli és ellenőrzi a dózisszinteket, elősegítve az orvosi képalkotó vizsgálatokon részt vevő betegeket érő sugárzás mértékének csökkentését.

Kazincbarcikai „Az Év Szülészete”

2013.09.11

Első alkalommal van fővárosi intézmény is a díjazottak között Duplázott a Kazincbarcikai Kórház: szülészeti osztályát immár második éve tartják a legjobbnak az országban a magyar kismamák – derült ki „Az Év Szülészete 2013” szavazáson. A versenyt harmadik alkalommal hirdette meg a leglátogatottabb hazai gyermek-egészségügyi portál, a babaszoba.hu. Az édesanyák és családtagjaik közel 2500 szavazata alapján most először került fővárosi intézmény is a díjazottak közé.

Olvass mesét, segíts gyógyulni a beteg gyerekeknek!

2013.08.08

Folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelynek lényege, hogy az önkéntesek meseolvasással könnyítik meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek életét. A programot idén kiszélesítették, mostantól bárki jelentkezhet felolvasónak, így még több gyerek részesülhet a mese gyógyító erejében. A 3 éve indult kezdeményezés jóvoltából eddig 37 alkalommal 400 önkéntes olvasott mesét a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek.

Minden tizennyolcadik beteg kórházakban fertőződik meg

2013.07.19

Az ECDC a napokban közölte az első, európai kórházakban végzett, egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések adatait, illetve az egy adott pillanatra vonatkozó antibiotikum felhasználás eredményeit tartalmazó jelentését.

Milliókat ért az egészség

2013.07.04

Több mint 18 millió forintot gyűjtöttek a lakosok a helyi kórházaknak. Az egészség megfizethetetlen érték, a Richter Egészségváros program keretében mégis több millió forinttal támogathatták a lakososok a kórházak működését, ha tettek egészségük megőrzése érdekében. A program sikerességét bizonyítja, hogy közel 8500-an látogattak el a családi rendezvényre és több mint 7300 szűrést végeztetek el. A lakosok a Richter alapadományán felül 10.293.000 forintot gyűjtöttek aktivitásukkal a helyi kórházaknak, mellyel a kórházak működését, valamint eszközparkját támogathatták.

Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
májusi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája
Kulcsszavak


higiénia fogyás étkezés koronavírus költő gyerekek gyász maszk járvány kávé tudományos kutatás élettani hatás cukorbetegség járvány adományozás egyetem gyógyszergyár idős egészség testsúly női egészség stroke egészséges életmód megelőzés teszt szűrés légszennyezettség elhalálozás infografika elhízás karantén kutatás napozás napvédelem leégés fogászat jövő depresszió internet közöségi média függőség ajándék repülőjegy egészségügyi dolgozó betegség tüdőbaj allergia tej egészséges táplálkozás menopauza női egészség betegség till attila stressz magány bőrvédelem napozás herpesz testápolás körömvirág hüvely daganatos betegségek vashiány Richter Egészségváros megelőzés környezetvédelem évforduló évforduló otthoni tanulás szívtritmuszavar pitvarfibrilláció Richter Gedeon Nyrt. író visszér daganatos betegségek Vincze Lilla pszichológia zúzódás epepanaszok természetes öregedés vérplazma oltás ételrecept orvostudomány időskor demencia nyereményjáték rövidlátás Semmelweis Egyetem tóth auguszta szénhidrát táplálkozás felfázás fájdalomcsillapítás pihenés pihenés alvás HPV szűrés szemészet ízületi betegségek gyógyfürdő home office csézy sebkezelés zöldségek egészséges táplálkozás wc emésztés székelés ízület herpesz aids mozgás tüdőrák tiszta levegő dohányzás nátha megfázás gyógyfürdők tóth vera covid hobbi prosztata nátha influenza karácsony fáradtság vaspótlás tolerancia kertész zsuzsa emésztés mozgás izület bélrendszer infkuenza bakteriális fertőzés feledékenység memóriazavar rossz szokás pozitív gondolkodás borbás gabi borbás marcsi répafélék brokkoli daganatos betegségek vashiány fáradtság Élet Kis Virága Alapítvány bőrszárazság gyógynövények herpesz szív érrendszer gyógynövények Czippán Anett rákellenes világnap memória Vörösmarty Mihály skizofrénia kurkuma gyomorégés demencia olvasás Ladinek Judit gyógytea Dr. Polgár Csaba covid húsvét Sipos Péter fekete nadálytő tavasz rockmilady immunrendszer baleset mozgás telemedicina